Fruktstund!

img_2858 (MMS)

Fruktstund!


Sista

Ikväll/inatt är sista natten Billy sover här. Jag lämnar av honom på dagis innan jobbet imorgon och sen ska han vara hos pappa hela helgen. Själv har jag två nätter till efter denna . Men nu börjar det kännas på riktigt. Jag har burit ner massa av mina kartonger från vinden så allt ska gå smidigare på söndag. Finns en del kvar där uppe men det hann jag inte bära ner ikväll, får försöka med det imorgon kväll eller lördag morgon. Jösses viken motion det är att flytta, blev helt svettig av att bara bära några kartonger, hur ska detta gå ;)
imorgon kväll ska jag även försöka packa ner det sista. Det finns ju några saker man måste använda dagligen som fortfarande inte riktigt kan packas ner, men alla Billys flaskor och välling och liknande kan ju packas nu när han inte ska vara hemma. Det här blir nog bra !


Nedräkning

Endast 4 nätter och 3 dagar kvar. Sen blir det äntligen flytt och jag kunde inte längta mer. Allt börjar ordna upp sig, jag har precis hittat ett soffbord jag vill ha och min snälla mamma och syster ska åka och köpa det till mig imorgon. Hoppas de har det hemma bara.
Ett matbord och stolar till det behövs fortfarande. Mamma och pappa har tydligen ett gammalt på vinden som jag kan få. Tyvärr är det grönt(?!) men med lite målning kan det nog bli bra. Stolarna till vill jag inte ha ens om jag målar  dem, så om någon har en stol eller två till övers är jag intresserad. Helst vanliga trästolar, inget krav på att de ska vara likadana.

Skulle behöva en tripp till IKEA snart också, någon frivillig som vill följa med ? :)

Imorgon ska jag jobba fram till klockan fyra. Efter det snabbt till dagis och hämta Billy, möta upp Erika och gå vidare till BR leksaker för storshopping. De har nämligen 25% rabatt och med snälla Emma som butikschef blir det ju väldigt billigt för min del. Massa julklappar ska inhandlas.
Och på tal om julklappar måste jag säga att jag ligger riktigt bra till. Med 87 dagar till godo har jag redan beställt en julklapp till pappa, kommit på vad jag ska köpa till Rickard och börjat köpa lite till Billy (och imorgon blir det ju mer). Till Erika ska jag förhoppningsvis köpa imorgon, inte på BR dock, hoppas bara det finns kvar. Gör det det så är det bara mamma kvar. Tummen upp!

Mär jag ändå är inne på shopping kan jag berätta att jag råkade handla massa igår också. En taklampa till mitt vardagsrum, en poncho (även om jag inte riktigt har bestämt mig för om jag gillar det eller ej, men dem här va så söt;)), en present till Therese, linsvätska, säsong 1 av sons of anarchy (för endast 99 riksdaler kanonpris ju;)), mascara, fingervantar, dörrknoppar.. Kommer inte ihåg om det va mer, men det var kanske tillräckligt !

Ber om ursäkt för ett osammanhängande inlägg med massa svammel och paranteser. Har inte haft så mycket tid att skriva på den senatse tiden så jag måste få med så mycket som möjligt när jag väl skriver ;)


Förhoppningsvis blir detta mitt imorgon !

Design

Jag har tänkt att jag kanske ska lägga ner lite tid och energi på att fixa till bloggen. Kanske någon fin bakgrund, en ny header osv. Tyvärr är jag lika teknisk och kunnande som en treåring ungefär, någon som har några bra tips och råd ? Eller till och med vill hjälpa mig kanske ? "blink, blink" ;)

Har även sett att det kommit en blogg.se app. Måste testas och utvärderas !

Emma har visat mig hur man använder photos...

img_7545 (MMS)

Emma har visat mig hur man använder photoshop-appen (jaa jag är så dålig så jag behöver få det visat) och nu är jag helt frälst . Jag vill meera. Är ju ingen expert ännu ännu men roligt är det ;)


Detta damp ner i brevlådan idag . Snart da...

img_0023 (MMS)

Detta damp ner i brevlådan idag . Snart dags för dagisfotografering :):)) jag längtar ;)


Grattis mamma!

Ja idag har min mamma fyllt år (och Therese så jag skicakr ett grattis till henne också ;)).

Jag började dagen med att så fort som möjligt göra mig själv och Billy klara så vi kunde gå ut. Jag har sålt soffan och tv-bänken och Erikas nya möbler är inte här ännu så det ekar i hela vardagsrummet=inte lätt för Erika att sova + att nu är det faktiskt lite synd om grannarna när Billy springer runt oc skirker och tappar saker i golvet. Strax innan tio var vi redo. Vi hade bestämt kvällen innan att träffa Tes vid elva för lite loppis så vi tänkte ta en tur till lekparken fram tills dess. Vi hann bara uatnför porten så skickade Tes ett meddelande och sa att hon var nästan färdig så vi gick och mötte upp henne direkt och fortsatte mot tågstationen. Vi hittade tyvärr inget som föll oss riktigt i smaken denna gång. Istället åt vi lite lunch/frukost på stan.

Efter det gick jag och Billy ut till gumsbacken för att köpa blommor till mamma och 12,25 ungefär satt vi på bussen ut mor landet. Där fick vi fika och mat och jag fick lite barnvakt medan jag fortsatte med mitt möbelprojekt. Ett lager färg till så är det nog färdigt !

Såhär snygg är jag när jag målar ;)

Jag ääälskar Billys snygga glugg !! <3

Efter en kvällspromenad igår hamnade vi på...

img_5086 (MMS)

Efter en kvällspromenad igår hamnade vi på donken. Där fanns de ballonger överallt så Billy var helt salig :) Josefin hade dessutom gjort dessa fina fjärilsballonger. Duktiga du ;)


Lyssnar på the killers och drömmer mig bor...

Lyssnar på the killers och drömmer mig bort ....


Puss vovven !

img_9682 (MMS)

Puss vovven !


Ajajaj

Vakande med världens megaryggvärk idag. Inte kul alls vill jag lova. Det blev ju inte bättre av att jobba i sex timmar heller. Eftersom jag och Billy skulle vara själva ikväll (snart är vi det jämt, hur ska det gå?!) och jag kände att jag knappt skulle orka röra mig en meter längre än nödvändigt ringde jag mamma och tiggde om att få sova hos dem ute i Svalsta och få lite hjälp med Billy och all den enrgi som han måste få utlopp för. Självklart fick vi komma, mamma plockade upp oss efter jobbet, väldigt passande eftersom vi slutade samtidigt och på den tid det tar för henne att ta sig hem till oss hann jag precis hämta Billy från dagis och cykla hem och packa ihop en liten övernattningsväska. Tur att man har föräldrar ibland ;)

Väl här kom jag på att jag glömt vällingen, crap! Fick bli gröt som kvällsmål istället. Gick ju bra det med.
Nu sover han för länge sen och har faktiskt inte (ta i trä!!) vaknat en enda gång hittills. Jag tänkte strax göra honom sällskap.
Imorgon följer jag med mamma in till stan, tänkte försöka storshoppa på ÖB, färg och penslar, kanske lite trälim och liknande ska inhandlas. Kanske, kanske orkar hon med att åka upp till Rusta och kolla dammsugare också, det vore ju underbart!

Känns som om jag inte har så mycket att sk...

img_5889 (MMS)

Känns som om jag inte har så mycket att skriva om just nu . Händer inte så mycket, men om jag ska berätta något kan jag upplysa er om att Billy tyvärr börjat bitas :( jag hoppas att det är en kortvarig period för det gör fruktansvärt ont (speciellt eftersom han fått massa nya tänder, den nionde är precis tittat fram). Idag var det dock hans tur att bli biten . Någon på dagis bet honom i fingret, stackars pluttis <3 men man kan hoppas att han i alla fall lärde sig något av det . Idag var han jätteduktig när vi kom hem. Jag frågade om han behövde kissa och skulle sitta på pottan. Då gick han in på toan, drog fram pottan och väntade på att jag skulle ta av honom blöjan. Duktig kille ! :) kort update . Snart har vi flyttat (10 dagar) och efter det har jag förhoppningsvis mer att skriva om :):))


Funderingar

Som vanligt snurrar massa tankar runt i huvudet när man ska sova . Senaste tiden har jag tänkt mycket på mig själv och min egen bild av mig själv. Såg på tv för ett tag sen, kommer inte ihåg vad det va för program men det handlade om självförtroende . Kvinnan som pratade sa att man skulle komma på fem saker man gillade med sig själv, vad som helst, och upprepa dem varje dag. Till slut kom man på fler och fler saker och självsäkerheten skulle bli bättre och bättre. Fine, tänkte jag, det kan väl inte vara så svårt. Hmm, vad gillar jag med mig själv, mina ögon kanske ? Njaa i vissa lägen skelar jag ju lite. Mina armar? Nej usch inte med det gäddhänget. And so on. Uppgiften fick motsatt effekt på mig . Jag kom bara på fler och fler saker jag inte gillade. Men som sagt har jag ju funderat massor nu på senaste tiden. Om man inte ens kan komma på en sak, än mindre fem saker, man är nöjd med med sig själv då har det gått lite för långt, hela utseendefixeringen. Jag vet att jag aldrig kommer bli supersnygg, smal eller smart. Mina fötter kommer alltid vara 1-2 storlekar större än jag skulle vilja, jag kommer alltid vara lite för längre än jag önskar och jag kommer aldrig kunna rabbla Sveriges regenter i tronföljd. Jag vet allt detta men nu det dags att acceptera det också. Så från och med idag ska jag varje dag upprepa för mig själv att jag gillar min näsa (man måste ju börja någonstans och många bäckar små som man brukar säga!!) snart kommer jag förhoppningsvis på nästa sak som jag är riktigt stolt över ! Hej hopp, positiva tankar !

Ingenting

Idag har vi absolit inte gjort någonting. Billy är frisk igen har nästan klättrat på väggarna av tristess. Helt odräglig har han varit men eftersom han faktiskt har varit sjuk och fortfarande är lite snorig och hostig tyckte jag det va bäst att vara hemma.

Imorgon däremot ska vi försöka hitta på något. Efter klockan ett någongång ska va träffa Linn. Har inte bstämt riktigt vad vi ska göra men det löser sig tid nog !

Juste, jag efterlyser köksbord och stolar och tapeter (inga mängder utan bara små snuttar) Har någon så hör av er till mig ! Tack ! :):))

Vab

Började dagen med att ringa dagis eftersom jag glömt berätta att Erika skulle hämta Billy idag. Eva svarar och upplyser mig om att Billy har feber. Miss i kommunikationen mellan mig och pappan, hoppsan. Men ingen fara på taket.
Jag fortsatte med att ringa jobbet och förklara att jag är hemma idag och imorgon. Strax innan elva kom min plutt äntligen hemma. Det va inte allt för illa ställt med honom, lite feber men nästan lika mycket energi som vanligt. Tyvärr väldigt lättgrinig. Men men, hoppas att han är frisk imorgon. Min näsa värker tyvärr. Under ett (en?)av våra meningsskiljaktigheter lyckades han skalla mig mitt mellan ögonen, på den hårdaste delen av näsan. Med öppen mun dessutom så de sylvassa tänderna lämnade ett snyggt märke. Väldigt litet än så länge men det förvånar mig inte om det blir ett blåmärke tills imorgon, det värker som ett ialla fall.


Pluttis .v


Äntligen har jag hittat tid till att titta...

img_2772 (MMS)

Äntligen har jag hittat tid till att titta , säsong 4!!


Vill ha

Läste på en blogg att det bara är 97 dagar kvar till julafton, wiie :) Jag älskar jul och allt dom hör till. Just nu sitter jag och kollar efter julklappar till mig själv. Det mesta kommer jag troligtvis köpa själv långt innan jul men ändå ;) Här är ett urval:

Från ljuvali.se

Från ellos.se


Från hm.se

Från Baldershage.se

Jag skulle kunna fortsätta i all evighet men det får räcka för idag :)

Gröna Lund!

Som jag nämnde tidigare spenderades större delen av gårdagen på Gröna Lund. Förmiddagen spenderades dock på ÖF med Linnea&Lewis och Marre&Leo. Vi kom dit lite sent så vi var bara med på sångstunden men grabbarna gillade det. Leo och Lewis stod mitt i ringen och klappade händer. Billy gick ett steg längre och gick fram till ledaren med gitarren och började spela.  Han hade kul så han får nog en egen liten gitarr i julklapp.

Vid tre ungefär kom vi fram till Stockholm,hittade parkering och gick in på grönan. Redan då satt det människor vid scenen och väntade. Det hade vi ingen lust att göra så vi köpte varsitt åkband. Jag kan säga att det var tur att Emma va med. Jag och Erika stod som två chickens och tittade på och ojade oss över alla karuseller. Om Emma inte varit där hade vi spenderat dagen med att bara åka popexpressen och flygande mattan i stort sett. Men som tur var fick Emma med oss på lite allt möjligt, dock inte insane. (Emma fick som tur va åka den senare på kvällen när Alex och Therese kom och joinade). Favoriterna blev flygande mattan och den nya berg-och-dalbanan Twister. Hur kul som helst!! Och jag måste få skryta med att jag vågade mig upp i Extreme, det är bra gjort för att vara mig;)

När det till slut var dags för The Ark att börja spela ställde vi oss vid scenen, eller ja eftersom folk hade väntat i flera timmar hamnade vi strax bakom Extreme så chansen att se något lika med noll nästan. Efter en halvtimmes trängade och puttande bestämde vi oss för att ta oss ur klungan och gå runt lite mer. Det hördes lika bra och man säg nästan bättre på längre håll. Det häftigaste var att åka upp i den blåa berg-och-dalbanan, jetline(?), och kolla ner mot scenen när man var allra högst upp. 15.000 människor är ganska mycket !
Cirka klockan tre

Äntligen framme!!

En av favoriterna, flygande mattan!


Idag testar vi ett Mat frå en receptapp . ...

img_0202 (MMS)

Idag testar vi ett Mat frå en receptapp . Fläskfilé med sås av crème fraîche, ost och vitlök . Supergott !


Snart, snart börjar de !!

img_6987 (MMS)

Snart, snart börjar de !!


Bilder


Seriös posarbild

Gladare skrattbild

Busigt

Igår hade jag en upptagen dag (kan man ens säga så egentligen?). Först jobb till fyra, sen snabbt till dagis och hämta Billy, hem för att laga mat. Eller ja, det va så jag hade tänkt ialla fall. Men planen ändrades. Alex skickade ett meddelande att det bar dags för payback för alla ballonger i hennes badrum. Malin har ju varit bortrest nu så då passade hon på. Till hjälp hade hon Josefin, mig och Billy. Här ser ni hämden:


Cirkus 400 ballonger i sovrummet.

Cirkus 240 vattenfyllda muggar i badrummet (dom räckte inte riktigt hela vägen)

Inplastade bestick oooooch...

..inplastad soffa. som ny ju ;)

Det tog lite tid så mycket mer hanns inte med. Idag har jag jobbat mer, men imorgon och på lördag ör jag ledig.
Imorgon blir det grönan och The Ark's sista spelning någonsin :):))

Fyndade på rusta , 29 kr, kan inte bli bät...

img_5212 (MMS)

Fyndade på rusta , 29 kr, kan inte bli bättre !


Inte världens bästa bild, men idag äter vi...

img_8526 (MMS)

Inte världens bästa bild, men idag äter vi ris och kyckling med broccoli och bönor plus lite crème fraîche med salsa .


Trött och frusen idag. Snart ska jag bege ...

img_4775 (MMS)

Trött och frusen idag. Snart ska jag bege mig mot dagis för att hämta skrutten <3


Söta

Jag har börjat följa bloggen Fyra årstider. Jättefin blogg med massa roliga tävlingar. Just nu tävlar jag om att vinna en söt tavla från babywall. Wish me luck !

Puss

Utmärkt dag vill jag säga.

Lugn förmiddag hemma, med lite sovmorgon och försök till att få Billy att sova efter lunchen. Det misslyckades tyvärr.
Strax före två blev vi upphämtade av Linnea och åkte ut till Mia, Björn och Dante. Barnen fick leka, och leka gjorde de. Vilt och glatt.  Vi "vuxna" (jag är inte helt nöjd med att kalla mig själv vuxen, när skulle jag ha blivit det liksom?) fick prata och umgås på ett lite lugnare sätt.
Billy hade nog saknat Lewis för han jagade honom och kastade sig över honom för att pussa och krama på honom. När Lewis inte ville längre gav han sig på Dante istället.

När jag märkte att Billys lek började vara nästan hysterisk (av trötthet) tog vi vårt pick och pack och begav oss hem till mamma och pappa istället. Där bjöds det på mat och efter det följde mamma och hundarna med oss till bussen. För att Billy inte skulle somna fick han gå själv. Det gick inte helt bra. Han fick för sig att krypa istället för att gå, kanske blev lite inspirerad av hundarna för det har han knappt aldrig gjort förut. Det var väl kanske två veckor eller så innan han lärde sig gå, så jag tycker det är lite sent att börja nu ;)

Nu sover han iaf, imorgon blir det dagis för hans del. Själv har jag inga planer ännu.

Jag fick minsann ingen puss, men är tydligen glad ändå

Puss- och kramkalas


Försök till gruppbild, gick sådär va ;)

De va liite lättare när de va såhär små !

Jag älskar min nya prickiga klänning !

img_4404 (MMS)

Jag älskar min nya prickiga klänning !


Städtajm

Japp så är det. Idag har det städats, tvättats, putsats och bäddas. Och än är det inte färdigt. Imorgon blir det lite mer dammsugning och förhoppningsvis också golvmoppning. Ska dessutom hinna med lite mer packning också har jag tänkt. Idag (eller imorgon egentligen för jag kommer inte hinna på lördagen) är det bara tre veckor kvar tills vi flyttar :) Och jaa, det kan tyckas tidigt att börja packa eftersom jag inte har allt för mycket tillhörigheter här som ska packas ner, men en del är det och jag har inte allt för mycket tid så jag får passa på när jag är ledig ! Ååh jag längtar!!

Trött Billy i lite för liten morgonrock, uppe tidigt för att hinna tvätta hela tvättberget.

Han tröttnade snabbt på att tvätta och städa så jag fick hänga tvätten själv. Han la sig inne i torkskåpet och käkade kakor istället ;)


På eftermiddagen tog vi en liten paus från städandet och åkte ut till Svalsta för lite grillat hos mamma och pappa. Jag har även påbörjat ett möbelprojekt med hjälp av pappa. Vet dock inte när jag ska hinna göra färdigt men jag hoppas på att vara klar tills vi flyttar. Håll tummar och tår :)


Får lite hjälp med skorna av mamma/mormor när det var dags att åka hem.

Mysunge

Jag tror att Billy har kommit på att han nu ska bli lämnad på dagis nästan varje dag. Han har varit ledsen de tre senaste dagarna när jag har lämnat honom, då känns det tungt att gå. Hoppas det blir bättre igen nästa vecka. Det kan ju vara en blandning av att bli lämnad, mycket nya rutiner, trötthet och massa nya tänder som kommer. Ena hörntanden i underkäken är nästan helt uppe. Den andra och den ena i överkäken har kommit upp lite grann och jag tror att en till tand är på väg i underkäken. Denna gång brevis de redan existerande tänderna, så den som logist sett borde vara på väg ;)

Men tillbaka till dagis, han va ju som sagt ledsen när jag gick men så fort jag var utom synhåll blev det bra. När jag ämtade honom efter jobbet berättade Emelie, en av hans fröknar, att han varit så mysig hela dagen. Gått runt och kramat och pussat alla barn och vuxna. Hur gulligt är inte det ? :)

Måste visa två bilder

Här är i januari någongång, ca 7½ månad gammal. Outfiten är då ny.

Här är Billy idag, 15½månad. Och den passar fortfarande :) Lite stadigare på benen och lite mer hår men annars samma vilda unge !

Äntligen

Mitt paket från H&M har äntligen kommit. Som jag har väntat.

Tre klänningar, en kjol, ett par jeansshorts och två nagellack till mig,

och två munkjackor, en tröja, en stickad myströja och ett par jeans till Billy.

Lite saker från home avdelningen va med också men dom har jag inget kort på. Får visa när vi har flyttat och dom är på plats istället. Några saker får skickas tillbaka också, och de finns inte heller med på kort.

Bästa Linn har gjort en tavla till Billy :)

img_2002 (MMS)

Bästa Linn har gjort en tavla till Billy :)


En till tävling

Jag har blivit helt kär i programmet Leila bakar. Inte bara för att allt ser så gott ut, utan för hur hennes kök ser ut. Helt underbart. Nu har jag hittat en blogg med en tävling där man kan vinna hennes nya bok Hello cupcake. Jag vill självklart vinna ;) Kolla här


VIIILL HAA !! :)

Skitdag

Ingen bra dag idag. Det började dåligt redan från början. Billy ville gärna gå upp innan klockan sex, mindre kul. Ännu mindre roligt blev det när man såg vädret. Spöregn, grått, mörkt, trist helt enkelt.
Billy va ju egentligen inte redo att gå upp men skulle prompt inte somna om. Det resulterade i en vääldigt gnällig unge. Han ville absolut inte sitta på pottan och helst skulle han bli buren hela tiden. Kunde knappt stå på golvet medan jag fixade gröt till honom.
När gröten väl var färdigt efter lite om och men, och vi satt vid bordet och åt frukost hällde han halva tallriken i knät. Någon dusch hann vi inte med, fick bli en snabb raggardusch i handfatet.
Han fortsatte vara gnällig resten av morgonen. När vi skulle klä på oss ytterkläder ville han absolut inte stå still, han ville inte ha på sig mössa eller hjälmen. Eftersom han inte stod still råkade jag klämma honom men knäppet till hjälmen, precis brevid hans skrapsår dessutom. Det resulterade i ramaskri (väldigt befogat för sånt gör riiktigt ont) och ännu mer ovilja till hjälm. Erika vaknade stackarn, hon jobbade sent igår, det blir skönt för henne också när vi flyttar!
Till slut satt hjälmen på huvudet och vi tig hissen ner till källaren. Först upp med cykeln för trappan, fälla ner stödet, vända mig om för att hämta Billy, som redan har satt ner knät i vattenpölen på trappsteget så han är redan blöt, hör cykeln ramla bakom mig. Typiskt.
Efter det kom vi fram till dagis utan fler missöden (förutom regnet då), men när jag skulle gå därifrån blev Billy jätteledsen. Han va ju jättetrött. Kändes inte alls bra att lämna hinom då men jag va redan sen och det hade inte blivit bättre för att jag hade stannat. Jag vet att han blir glad så fort han inte ser mig längre.

Dagen på jobbet sniglade sig fram. Helt dött så det kändes som om jag var där i flera evigheter. Tills slut va klockan ialla fall fyra och jag fick cykla hem. Vädret hade blivit bättre, solen sken och marken började torka. Ändå börjar det regna precis när jag satte mig på cykeln.
Billy hade samma ovilja mot hjälmen när vi skulle från dagis, inte så konstigt, så jag fick jaga honom för att få på honom den.
Under tiden jag lagade mat hemma sen, fick han tag på ett öppnat vällingpaket och vände upp och ner på de=välling i hela köket. Jippie!

Nej som sagt, skitdag. Det kan ju bara bli bättre imorgon. Hoppas på att mitt paket från H&M ska komma då också !

Rösta!!

Känner att jag återigen vill påminna om att rösta på Billy i tävlingen "sommarens skönaste ungar". Gilla babyshop och gilla sen bilden på Billy . Tack! :)


Sjukt

Under kvällen igår stötte jag på två bloggar som jag blev väldigt irriterad på. På den ena är det en mamma som skriver om att hennes son blivit så hemsk, låtsasskjuter mot henne och är aggressiv. Självklart kan man tycka att det är jobbigt och att det inte är ett okej beteende. Men den här mamman skriver på sin blogg att hon önskar att hennes son var en flicka (för dom beter sig inte så) och att hon inte förstår hur man kan vilja ha en son.
Att man blir arg på sitt barn för detta beteende är okej, jag skulle inte tycka om att Billy gjorde så mot mig. Samtidigt är det nästan något jag räknar med att kommer hända förr eller senare. Många barn har dessa perioder. Personligen tycker jag att man får försöka prata med barnet, förklara varför det inte är okej. Helt sjukt att tro att ett barn alltid kommer vara snällt och perfekt.

Det andra som jag blev irriterad på är nog ännu värre. På sin blogg skriver en mamma att hon tycker att det borde vara okej att göra abort när som helst under graviditeten, kanske även retroaktivt, alltså ta livet av ett redan fött barn bara för att det är något "fel" på barnet, medicinskt alltså. Det är bland det värsta jag har hört tror jag . Jag är absolut inte mot abort men att man ska få göra det när man är hur långt gången som helst är sjukt. När det bara är ett embryo, okej, men när det har blivit ett barn... Och det här med retroaktivt, hur länge ska man ha på sig att bestämma sig då ? Har man inte kunnat göra det på nio månader innan ska man ha nio till på sig när barnet väl kommit ut också?
Nej jag tycker definitivt inte att abortgränsen ska ändras. Visst finns det undantag, kvinnor som inte vet att dom är gravida föräns det är för sent, men de flesta vet att de är gravida långt innan gränsen går.

Dagen i korthet

Ledig dag, underbaart !! Billy och jag hade en lugn förmiddag hemma. Gjorde inte så mycket utan bara njöt av varandras sällskap. Billy chockade mig när han sov middag i drygt två timmar. Då fick jag väcka honom till och med. Galet :)

Eftermiddagen spenderades på Arnö med Linnea, Lewis&bebis i magen, Marre, Tes och Lina&Elvin. Himla trevligt. Jag följer det gamla ordspråket "en bild säger mer än tusen ord" och låter dessa fina bilder tala för dagen:

En kort sväng i lekparken (Lewis ser ut att ha superlånga ben)

Pussmys

Utelek

SötElvin

Gullungar

Juste..

Nu kom jag på en sak till jag hade tänkt skriva om i förra inlägget. Men det är nog lika bra att det får ett eget inlägg, det förra är nog tillräckligt långt och svamligt ändå ;)

Man märker nu att tiden som mammaledig va en dans på rosor. Nu har vardagen kommit mikapp och det är nu utmaningen börjar. Allt som ska hinnas med. Jobb, hämtning och lämning, matlagning, städning, disk, tvätt. Man måste nästa planer in att duscha i almanackan och svårare blir det väl när jag och Billy faktiskt bor själva. Jag önskar att jag kunde jobba lite mindre, ha lite mer tid över och ändå gå runt. Men, men, man får se det som ett äventyr det här med. Det är väl det det är egentligen. Inte lika vilt som förr i tiden, men nästa steg i livet. Jag känner mig väldigt nöjd ändå. Det va det här jag ville ha (inte just jobb och allt det tråkiga, men nästa steg).


Hppsan! Djupt inlägg vare här.
Nu ska jag sluta svamla och gå och lägga mig istället. Imorgon är vi lediga, Billy och jag, så då ska vi träffa massa snygga brudar och ungar. Blir nog himla trevligt ! :)


Min älskling, han som är mitt liv .v


Miljoners miljarder

Så många saker har jag tänkt skriva om. Nu kommer jag knappt ihåg en enda av dom.
En sak jag skulle berätta om är fredagen. Den spenderades hemma hos Carrolajn och Sufie. Vi såelade sällskapsspel och kortspel. Kul att det är fler än Emma och jag som har förstått nöjet med spelkvällar ;)

Först sushi

Carros hår ändrades ett antal gånger under kvällen, alltid lika snyggt ;)

En annan sak jag tänkte på är att jag har kommit fram till att jag inte kan nått om nånting (i stort sett). Jag har egentligen inga intresssen, inget jag är speciellt bra på och jag har inte massa starka åsikter.
Jag har börjat läsa flera bloggar som drivs av just såna, åsiktstarka (om det nu ens är ett ord ?) människor. Just dom jag har börjat läsa handlar om genus. Hur val av t.ex. kläder och leksaker till barnen förändrar omgivningens och deras egna tankar om hur allt borde vara, att killar ska vara vilda, klättra i träd osv. och tjejer ska vara lugna, inte smutsa ner sig och leka försiktiga lekar.

Jag förstår till viss del hur de menar och självklart är det viktigt att förändra synen som säger att kvinnor är svagare och mindre värda, att vi hör hemma vid spisen och allt det där. Men samtidigt tycker jag inte att det bestämma att tjejerna inte får ha rosa kläder eller klänningar och att killar måste ha det (jaa, jag vet att det inte är allt men det är en generalisering för att göra det lite enklare) är det enda rätta. Det är en bra sak att kämpa för men jag skulle inte ta på Billy en klänning för det. Men vill han bära på en väska, ha nagellack eller något liknande skulle jag absolut inte säga nej. Än så länge är han ju liten för liten för att bestämma själv så han får kläder som jag gillar. Jag väljer medvetet bort vissa kläder som inte passar min smak, men när han blir äldre och kan uttrycka en åsikt kommer jag självklart foga mig efter den (inte alltid, men han kommer få vara med och bestämma mer själv).
Han har alltid varit vild, men det tror jag beror på gener. Mina försök att få honom att bli lite lugnare har varit lönlösa. Om han hade varit en tjej tror jag absolut att hon(han) skulle vara lika vild och det skulle inte gå att göra något åt den saken.
Med allt detta sagt tycker jag att det är tur att det finns människor som tar hårdare på detta än mig. Det är nog mycket till deras förtjänst att samhället utvecklas i rätt riktning, även om jag tycker att det går lite överstyr ibland.

Usch vad jag svamlar. Grattis om ni har orkat ta er igenom hela texten.

Min vilda kille som absolut inte ville äta om han inte fick salta maten idag.

Äntligen hemma igen ! Vi myser med glass i...

img_0462 (MMS)

Äntligen hemma igen ! Vi myser med glass i soffan, eller jaa, Billy äter glass . Jag får inte smaka .


Imorgon

Jag lovar, imorgon blir det bättring. Imorgon blir det en update. Och imorgon ska jag äntligen få träffa min älskade Billy igen, som jag längtar !!

Så länge vill jag passa på att sprida den här filmen. Jag får en klump i magen när jag tittar...

Nu har jag precis kommit hem , ÄNTLIGEN!! ...

Nu har jag precis kommit hem , ÄNTLIGEN!! jag lever men känner mig som en gammal tant, ryggen håller nog på att gå av och knäna värker som sjutton. Men vad gör de om hundra år ?


Jag är på jobbet , funderar på om jag komm...

Jag är på jobbet , funderar på om jag kommer överleva kvällen .. Om någon känner en stark lust att komma förbi och hälsa på är ni välkomna (så länge ni har ciggaretter med till mig för det behövs en kväll som denna !!) ;)


Lilla tjyv , när vi sitter och myser i sof...

img_1867 (MMS)

Lilla tjyv , när vi sitter och myser i soffan hittar jag min eyeliner i fickan på Billys byxor !


Ohyes jag gör det igen !!      :)

img_3230 (MMS)

Ohyes jag gör det igen !!      :)


RSS 2.0