23år

Japp så gammal blir jag alldeles strax, halv tolv närmare bestämt. Idag har jag firat detta genom att bjuda hela famlijen på riktig svensk lyxmiddag, tacos. Självklart fick de fika också, och jag fick lite presenter. Jag blir nog aldrig helt vuxen för jag tycker fortfarande att det är jätteroligt och spännande att få ;)


Med den här "tårtan" känner man sig lite liten också ;)

Jag kan lova att jag är heeelt proppmätt nu, känns som om jag inte kommer äta på flera dagar, minst!

Dags för en förändring

Tyckte att mitt hår hade fått vila tillräckligt länge. Igår när jag hade gjort mig iordning såg jag ut så här:


Imorse när jag var färdig såg jag istället ut såhär:

Fortfarande jättetrött efter en lång dag och alldeles för lite sömn, gissar på att det sneda ögat kan bero på det (eller ser jag alltid ut så kanske ?)

Tack och bock för hjälp med hår och barnpassning. Förutom en viss brännande känsla i hårbotten till och från var det en himla trevlig dag måste jag säga. Dessutom fick jag umgås lite med den här sötingen:

Dyda som Billy säger,


Fäärdig

Eftersom inget går som jag vill just nu så gav jag upp för en liten stund och gjorde färdigt mitt skoskåp som jag inhandlade för ett tag sen.
Dåligt nog har jag ingen före bild, men tänk er träfärgat (ek tror jag).
Nu ska den bara fyllas med skor och jag ska komma på vad som ska få äran att stå uppe på.

Jag tror att jag har lyckats

Idag har jag lunchat med charmtrollet Lydia, ja och hennes mamma då. Dessutom fick jag följa med på bvc-besök och lite barnrumsshopping.
På eftermiddagen när jag ich Billy kommit hem kände jag att det var dags att börja baka inför den stundande födelsedagen. Biskvier blev det idag och jag hittade ett jätteenkelt recept. Så enkelt att till och med jag lyckades. De är kanske inte cafésnygga men väldigt goda. Dessutom kan jag äntligen visa upp kakfatet jag fick i inflyttningspresent.

Ge mig...

..motivation tack!!!!!




Påskisar

Igår kom mormor förbi en stund på förmiddagen, min mormor alltså. Med sig hade hon en bukett med påskliljor till mig. Då var det bara knoppar men redan igår kväll hade de flesta slagit ut. Nu är alla utslagna och så fina. Hoppas de håller sig till helgen iallafall.


Loppis

På eftermiddagen idag tog jag med mig Billy och mamma på lite fyndjakt. Först till öppen hand. Inte mycket att jubla över tyckte jag men tre böcker fick jag med mig hem. Om de är något att ha återstår att se. Efter det vidare till Herrhagen för lite barnklädesloppis. Därifrån fick jag med mig ett par byxor, en skjorta och en tröja. Helt okej alltså.

Inte så pjåkigt

Stora killen

Idag var det kalas, 1-års kalas närmare bestämt. Minstingen i killgänget, Elvin, tog steget upp från nollan. Det är ju tur för oss att lilla Lydia har kommit så vi fortfarande har en bebis att mysa med, men snart är ju hon stor också så jag tror att det är dags för nästa grabb att få ett syskon snart, (pik, pik).
Nu kom jag ifrån ämnet lite, kalaset. Massa vilda grabbar, en lite lugnar Isole och minstingen Lydia, alla med sina mammor + Tes= väldigt mycket folk. Det bjöds på pannkakslunch och fika. Billy var helt slut när vi gick hem igen.


En plutt som inte är så liten längre

Våffeldagen

Hörde rykten om att det var våffeldagen idag, och eftersom de flesta verkar äta våfflor ville inte jag vara sämre. Tyvärr hade jag inget våffeljärn, men efter en promenad till ÖoB var det fixat. Vi bjöd in Emma på lite middag också. Mycket gott blev det men det är ju ingen mat man äter ofta (och tur är väl det ;))


Konstigt hur mycket lättare det känns att ...

img_0089 (MMS)

Konstigt hur mycket lättare det känns att gå upp när det står att klockan är 8 istället för 7.


Solig dag

Det har varit en underbar vårdag idag och jag har invigt jeansjackan för i år.
Större delen av dagen har tillbringats utomhus. Först kom morfar och hämtade upp mig och Billy och tog med oss ut på landet. Där hamnade Billy i sjunde himlen, det var nämligen traktorer överallt, till och med en grävskopa. Han har provsuttit fem traktorer och fick provköra en, men det var lite läskigt så det blev bara en kort tur.

På eftermiddagen/kvällen gick vi upp till Dennis en stund för lite korvgrillning. Jag kan lova att Billy var helt slut när vi kom hem igen. Han sov bara en liten stund i bilen på väg hem från landet så han somnade gott lite för tidigt. Antagligen blir det en tidig morgon imorgon, men det brukar det bli i vilket fall som helst nu för tiden. Jag hoppas på att kunna köpa en rullgardin imorgon så vi kanske kan få sova lite längre än till klockan sex.

Jag måste också passa på att tacka Linda för en mysig kväll igår, det för vi göra om snart igen :)


Redo för en tripp till landet

Billy är också redo


På traktorspaning, väldigt viktigt att dörren är stängd när man ska köra

Mamma och Billy kör traktor

Nu blir det ett lite tråkigt avslut på det här inlägget men jag hittade en artikel på aftonbladet nyss som får mig att må illa. Jag har inte sett filmen och vill inte göra det häller, bilderna är mer än tillräckligt. Ibland funderar man hur vissa människor tänker!!!

Billy just nu, och varje gång det kör förb...

img_6722 (MMS)

Billy just nu, och varje gång det kör förbi en moppe börjar han skratta och knacka på rutan, nästan hoppar upp och ner av glädje :)


Hoppas, hoppas

Dagen hann bli sämre innan det vände och slutade bra. Först låg jag kvar i sängen alldeles för länge=väldigt stressig morgon.Sen häller Billy ut sitt mjölkglas över bordet, golvet och sig själv. Alltså var vi tvungna att klämma in en dusch i det redan pressade tidsschemat. Tills sist hämder något med min rygg. Jag tror att jag har sovit konstigt för jag var jättestel i ryggen och kunde knappt böja mig ner. När jag skulle försöka smörja in mig för att mjuka upp ryggen hände något och plötsligt kunde jag inte röra mig alls. Allt gjorde ont, till och med att andas. Som tur var gick det värsta över efter en värktablett och vi kunde utan vidare missöden ta oss till dagis resp. skola.

Nu började dagen bli bättre, fint väder, kort dag i skolan, lunch med vänner, hämtning av busungen och en tur till hamnen med Linnea, Marre och barnen. Dessutom är ett möte inbokat imorgon så snälla, snälla håll tummarna för mig vid halv tio imorgon.

När vi kom hem var Billy jätteduktigt och sa till att han behövde kissa. Sagt och gjort, han kissade på pottan. Han börjar till och med tycka att det är roligt nu så det går framåt.


Kasta sten i vattnet

Snodd från Marre :)

Väl hemma åkte Billy och nallen bil tillsammans i väntan på maten.

Jag har vaknat på helt fel sida idag. Kan ...

img_9335 (MMS)

Jag har vaknat på helt fel sida idag. Kan ja något att göra med att jag gick och la mig på tok för sent och att herrn här vaknade innan klockan sex och tyckte att det var hög tid att gå upp. Det positiva med det är ju att det bara kan bli bättre från och med nu (tycker man ju iaf!)


Underbara vår

Veckan har hittills inte riktigt gått som jag hoppats på men vem kan vara sur eller oroa sig i detta fina väder?! Jag håller tummarna för en bättre dag imorgon. Och självklart lika fint väder.

Jag måste dessutom göra tummen upp för mig och Linda som lyckades ta ett snabbt varv på stan utan att köpa en enda sak, trots att vi var på väg. En välförtjänt klapp på axeln till oss.


Har ingen bild från idag så det får bli en gammal bild. Med Billy i magen, några dagar innan BF (alltså typ tre veckor innan han behagade titta ut)

Äntligen friskus

Ja nu känner jag mig äntligen helt frisk från min sega förkylning. Efter endast tre veckor med konstant snorande, lock för eller värk i örat, ont i halsen och täppt näsa. Som grädde på moset är även jobbhelgen avklarad. Nu håller jag tummarna för att allt kommer gå vägen den här veckan som kommer. Men att börja veckan som en friskus igen är väl ett gott tecken, eller ?!


Imorgon kommer dessutom mitt hjärta hem igen <3

Hur härligt är det inte att det redan är 7...

Hur härligt är det inte att det redan är 7 plusgrader ute, och klockan är bara 6 på morgonen. Bättre kan det bli :)


Heldag

Vid klockan tio imorse var jag på plats på Specsavers för att kolla mina nya linser. Allt gick som smort så nu är det färdigfixat för ett tag framöver igen. Efter det hade jag planerat frukost/brunch med Linda som går i min klass.
Vi träffades på stan och gick sen gemensamt hem till mig. Vid torget stannade vi så jag skulle kunna pumpa däcken på min cykel. Precis när Linda börjar berätta om när hon pumpade och det sprängdes, hände precis det. Mitt däck smällde så det ekade mellan husväggarna. Kunde ha varit riktigt pinsamt om jag varit själv.

Vi fortsatte iaf hem till mig där vi gjorde scones och drack te. Sen har vi suttit i soffan och pratat i stort sett hela dagen. Tiden har sprungit iväg och frukost/brunchen övergick i middag med tillhörande fredagsmys. Nu har hon precis åkt hem och snäll som hon är lämnade hon kvar sin cykel så jag slipper gå till jobbet imorgon. (För det här är ju tyvärr min jobbhelg, usch och fy för det!!)


Mer målning

Idag köpte jag ett skoskåp av Ellinor och Josefin, perfekt nu när det är dags att plocka fram vårskorna. Innan jag kan sätta upp det måste det målas, så jag och Billy började med det idag. Vi får se om det räcker, men det lutar nog åt ett lager till. Det hoppas jag hinna imorgon, kanske kan ta stolen då också. Det börjar nämligen vara en hel del som ska målas nu.

På tal om Billy, så gissar jag att han är inne in en tillväxtperiod. Han äter som en häst och man kan nästan höra hur han knakar. Ingen koll på kroppen har han heller, ramlar och grejar konstant. Det märks att han börjar bli stor på flera sätt. Idag berättade han för mig att han behövde "göra nummer 2". Tyvärr vill han inte gå på pottan för tillfället så det var bara att ta på blöjan, men att han vet om att det händer något och kan förvarna är ett stort framsteg.


Leilas

För några dagar sen lanserades Leilas General Store, helt underbart. Jag ljuger inte när jag säger att jag vill ha allt, verkligen allt!!


Jag känner på mig att hennes blogg kommer bli en av mina favoriter!


Hoppsan

Jag tog ett snabbt varv på stan idag, bäst att passa på när jag faktiskt kan gå utan Billy. Jag tänkte att jag nog utan vidare skulle kunna kontrollera mitt shoppingbehov.
Tydligen inte!
Inte för att jag handlade supermycket men mer än jag hade tänkt. På Åhlens hittade jag kalsonger till Billy och lite Duplo. Hos Emma på BR köpte jag två båtar som jag tänkte att Billy ska få i påskägget när det är dags för det och en ny cykelhjälm, jag kunde bara inte låta bli. På Mique hittade jag en tavellist som jag har satt upp ovanför Billys säng och till slut, på Inspiration köpte jag två nya cupcakes till samlingen. De tyckte jag att jag förtjänade, jag behövde piggas upp lite grann.


Vet inte riktigt vad som ska stå på hyllan ännu men det här duger så länge

Mina nya finigar för fyndpriset 39:-st

Redo att gå i nya hjälmen och mina gummistövlar.

Imorgon har jag bokat in ett möte på morgonen, nervöst!

Nallen

Billy hittade en ny bästa kompis idag, nämligen nallen. Han har haft den länge men aldrig brytt sig speciellt mycket om den. Idag däremot, skulle nallen vara med överallt. Han skulle åka bil, äta, borsta tänderna, klä på sig och bada, men då sa jag stopp. Han har fått pussar och kramar i mängder.

Rolla tröjan måste såklart också göras!

Kuul

Jag hatar när det ringer på dörren när jag inte väntar besök. Det gjorde det nyss. Tur att jag har kikhål i dörren nu för tiden. Den här gången var det dock en rolig överraskning. Utanför dörren stod Linda från min klass med en stol. Jag har nämligen berättat för henne om stolarna jag vill ha och att det finns en precis sån på Konsum som bara står där till ingen nytta. Hon hade varit inne där för att köpa något att äta och bestämt sig för att fråga om hon kunde få stolen. Och det fick hon. Så nu har jag en ny stol som kommer bli såå fin med lite färg. Tack Linda, väldigt gulligt av av dig :)


Nästa måleriprojektet

Bättre

Idag känns allt lite bättre. Vi vet lite mer och det var inte så allvarligt som det lät. Det är skönt men jag kommer nog gå på helspänn ett långt tag framöver. Dessutom har jag börjat tänka på framtiden annorlunda.

För att tänka på något roligare ber jag er alla att hålla tummarna för mig ungefär klockan tio imorgon. Förhoppningsvis förändras min framtid ytterligare, till det bättre, då! Mer om det imorgon.


Älskade unge, vad skulle jag göra utan dig? <3

Mello

Ikväll hade jag hoppats på lite sällskap till både mig och Billy till Melodifestivalen. Tyvärr jobbade de flesta så jag ställde in mig på en kväll med lite egentid efter att Billy somnat. Först lite carbonara och marängsviss, Det blev inte riktigt så. Det hände en grej och efter det kände jag inte riktigt för att sitta själv, då skulle jag inte kunna sluta tänka på det. Istället kom mamma och hämtade oss och tog med oss till Svalsta. Det fick bli mello där istället. Nu ska jag strax sova och hoppas på en bättre dag imorgon.

Trött

Det är fredagkväll. Någon av grannarna dunkar musik. Jag sitter i soffan och är typ dödens trött av någon anledning. Därför tänker jag resa på mig, tvätta bort sminket och borsta tänderna och gå och lägga mig och sova.
Imorgon vänar öppen hand med Erika, mer vet jag inte.


Bara för att man inte kan bli annat än glad av cupcakes <3

Dömande

Jag har precis lämnat av Billy på dagis och cyklat hem igen. När jag var nästan hemma märker jag att en bil kör sakta brevid mig på vägen. "Vad vill den här idioten" tänker jag och tar ut hörlurarna. "Du tappade en vante därborta" säger då mannen i bilen.
Hoppsan, man kanske inte ska vara så snabb att döma, det visade sig ju vara en väldigt snäll man och idioten var ju istället jag! Det finns faktiskt vänliga själar kvar, tur det :)

Sömn

Måste bara, på tal om ingenting egentligen, säga att Billy har sovit hur bra som helst ikväll, för andra kvällen i rad. Den senaste tiden har han varit väldigt lättväckt och sovit oroligt, vaknat flera gånger och haft väldigt svårt att somna om. Men både igår och ikväll har han sovit som en stock, knappt rört sig ens. Täcker ligger till och med kvar över honom, det har han vanligtvis sparkat av sig på två minuter. Hoppas det här håller i sig, speciellt för hans skull. Jag har inte förlorat mycket mer sömn än vanligt när han har varit så orolig, men det har ju han.


Tacos

Idag fick vi middagsbesök i form av Madde. Vi slog till på tacos, eftersom vi båda bor själva (ja, förutom Billy då) så har vi bestämt att vi ska äta det tillsammans. För det är ju inge roligt För en gång skull åt Billy mycket mat, annars brukar han vara för upptagen med annat för att äta. Han var upptagen med massa saker ikväll också men han kunde inte motstå alla grönsaker, utan fick faktiskt i sig massor.

Imorgon har jag planerat en lunchdate med Linda från min klass. Och på tal om det där med skolan börjar jag bli väldigt nervös. Jag har fortfarande inte fått ett 100procentigt ja från praktikplatsen. Det lät som att det inte var några som helst problem till en början men nu är de väldigt svåra att få tag på. Inte bra!




Jag måste bara dela den här videon. Helt galet att såna här saker faktiskt händer i världen.

Planer

Jag är såå glad. Locket för örat är kvar men det gör inte ont längre. Det känns helt underbart, man orkar ju inte med någonting alls med sån konstant smärta. Jag hoppas att locket slöpper snart också så jag slipper ut ur min egna lilla värld (för det är lite så det blir när man knappt hör något ;)).

Under dagen har jag hunnit med massa småpyssel och lite plugg.
När jag hämtade Billy från dagis var det en skadad unge jag fick med mig hem. Han hade ramlat av en cykel eller bil eller liknande och slaget ansiktet i marken. Nu har han en stor bula mellan ögonbrynen som pryder ansiktet. Plus att han rev sig på ögonlocket imorse och han fortfarande har ett märke på hakan från förra veckan. Himla fin ser han ut!


Lika lycklig som vanligt ändå

Efter badet var det dags att klippa naglarna igen, när jag mutade med nagellack efteråt gick det ganska bra!


Jag har en himla massa planer för tillfället, om allt och ingenting. Håll tummarna för att allt ska gå att genomföra precis som jag vill!! Tack!

Fynd

Jag fyndade den här söta kryddhyllan på Tradera för ett tag sen för nästan inga pengar alls. Nu har jag äntligen hämtat ut den och fått upp den på väggen. Fantastiskt!

Kalajs

Vi hann med lite barnkalas idag även om vi kom sent. Tyvärr har jag inte alls varit på topp idag. Värken i örat som kom igår har inte gått över, snarare tvärtom. Så hela dagen har örat dunkat och värken har gått ner i käken så det gör ondelt där också. Inte roligt alls. Efter nässpray och alvedon har det lättat en del, äntligen. Jag är helt slut efter den här dagen.

Tack för kalaset, hoppas Lewis tycker om sina paket. (Jag kan inte riktigt förstå att han redan är två år, fick inte vi barn nyss Linnea?!)


Bilder från i somras, hjälp vilka fina killar <3 (och blonda?!)

Helgen

Jag tycker det har varit en fin helg trots jobb. Fredagskvällen var lugn.
Igår kom Emma över på lite mellomys och monopolspelande (som jag vann måste poängteras).

Ikväll tog jag och Madde cykeln till Coop Forum och köpte bingolotter och lite gottis. Tyvärr fick vi ingen vinst så vi bestämde att nästa gång ska vi köpa vinstlotter istället. Det känns så mycket smartare!!

Eftersom locket jag har haft för örat hela veckan har börjat värka av bara den, blir det inte längre update än så här för jag ska nämligen gå och sova och hoppas på att det har släppt tills imorgon. Då hoppas vi på barnkalas efter skolan!

Smoothie, ramlösa, morötter, gurka, dip och lite nonstop

Fining

När jag kom hem från jobbet stod denna fining och väntade på mig i köket:


Snälla pappa hade varit förbi och lämnat den, bättre sent än aldrig som det brukar heta. Så nu har jag äntligen en hel matsalsgrupp (om man kallar det så?). Så småningom ska alla sittplatser få kuddar, stolarna ska bytas ut mot mer matchande och ännu längre fram, när jag har flyttat någonstans med ett gigantiskt kök, ska soffan bytas ut mot en större. Gärna sån som man kan förvara saker i. Typ så här:

Bilden är lånad härifrån.

Men för tillfället är jag supernöjd med det här:

Just nu saknas dock löparen så det ser väldigt vitt ut, det blir såå mycket bättre när den är tvättad igen.

Praktik

Jag tror att jag har lyckats fixa praktikplats idag. Jag skulle få säkert besked i början på nästa vecka men han lät väldigt positiv. Håll tummarna, för jag känner mig inte helt lugn och säker förräns det är fixat och färdigt.

I övrigt har jag hunnit med att städa, umgås med mamma, snabbbesök och lämning av födelsedagspresent till Lewan, äta middag hos Emily och lite fredagsmys. En bra dag helt enkelt.

Just nu känns allt så bra, jag är glad, förkylningen är nästan borta och livet börjar kännas ganska lätt. Awesome!!
Förutom att jag kommer sakna ihjäl mig en smula efter min skruttis!


Jag måste nog börja ha med mig två par sol...

img_4387 (MMS)

Jag måste nog börja ha med mig två par solbrillor, iallafall om jag vill ha några själv !


Från bra till mindre bra

Om det fortsätter som det gör nu kommer jag bli hur tjock som helst av att vara i skolan, vi gör ju inte mycket annat än äter känns det som. Hoppas jag hittar praktikplats snabbt så dessa fasoner får ett slut!

Lagom till att jag slutade idag kom solen fram efter en mulen förmiddag. Perfekt. Så jag hämtade Billy från dagis, hämtade upp Erika hemma hos henne, gick förbi Ica och köpte lite picknick och gick till Gripsholmsparken. Billy hade kul på isen på dammen och vi hade kul åt honom.
Det var när vi kom hem som det blev mindre bra. Det stod nämligen två moppar utanför porten som Billy inte fick gå och pilla på. Då blev han jättearg och efter det var allt fel.
När det blev lite bättre började vi baka bröd. Det var roligt ända tills han välte bunken (precis när vi började ha i mjölet, mysig gegga alltså) över hela sig, bordet och golvet. Efter en dusch började vi om från början, nu med lite mindre hjälp av Billy.
Efter mycket om och men blev både bröd och mat färdigt, men jag kan säga att jag definitivt behöver storstäda lägenheten imorgon. Det är mjöl överallt och Billy har sprungit runt som en revirpinkande hund och kissat lite överallt. Tur att vi inte väntar besök!!


Åker "bopa" (grävskopa) på dagis

Leker

Hoppsan!

RSS 2.0