Ångest

Nu är den slut, sista dagen som mammaledig. Eller ja det blir väl några dagar här och var i framtiden också men från och med imorgon är jobb vardag istället för undantag. Ångesten finns och den är stark. Men det är väl bara att suck it up och vänja sig.

Det här kan man ju inte bli annat än lycklig av, tur att jag har honom .v

Billys vinteroverall kom igår och idag hade jag tid att hämta ut den. Tyvärr upptäckte jag att jag hade beställt fel. Jag skulle ju ha en skaloverall hade jag tänkt mig men hade råkat beställa en vanlig fodrad. Men eftersom priset va så bra har jag nog bestämt mig för att behålla den ändå, han har ju massa jackor och fleecekläder så bara jag köper några överdragsbyxor klarar han nog våren också :)


Tyvärr va han trött och grinig när den skulle provas så det blev inga superbilder direkt.

Nu ska jag nog gå och lägga mig, det har blivit alldeles för sena kvällar på senaste tiden. God natt!

Fy tusan vad det regnar , och åskar !! :(

Fy tusan vad det regnar , och åskar !! :(


Tävlar

Har inget för mig nu när Billy är lämnad på dagis så jag sitter här och tar det lugnt, kollar runt massor. Jag hittade en blogg med en tävling och självklart vill jag vara med och vinna, titta här!

Rösta på Billy

Jag anmälde Billy till tävlingen "sommarens skönaste ungar" så gå gärna in på Facebook och rösta på #567 :)

Duktig kille

När jag hämtade Billy på dagis idag fick jag en mindre chock. Han sov fortfarande, han hade gjort det i 1timme och 40 min ungefär. Det är mycket för att vara honom, han brukar sova en timme om dagen ungefär (ibland inte ens det). Det tar på krafterna att vara på dagis :)

Kerstin (en av hans fröknar) sa en rolig sak när jag skulle hämta honom. Hon berättade att Billy är jätteduktig på att lyssna, kommer när man ropar på honom och slutar när man säger nej. Då blir man såå stolt men samtidigt undrar jag när han ska börja visa det beteendet hemma ;)

Skuuumbaad !!

img_1918 (MMS)

Skuuumbaad !!


FK

Imorgon är det dags att börja bråka med försäkringskassan igen. Eller jag hoppas slippa bråka men nya ansökningar ska in, nya papper ska fyllas i och massa frågor ska besvaras. Hoppas allt går bra och blir rätt direkt, blir ju så jobbigt annars. Wich me luck!

!

Jag blir så sur , hur fan kan man vara så nonchalant ?!


Superkul att cykla :)

img_9405 (MMS)

Superkul att cykla :)


Ledig

Imorgon är det dags för Billy att gå till dagis igen. Själv är jag ledig och funderar på vad jag ska hitta på hela dagen ..

Stolen sitter på plats på cykeln (och jag ...

img_3976 (MMS)

Stolen sitter på plats på cykeln (och jag klarade det helt själv!) och Billy har provsuttit . Hjälmen blev kvar uppe i lägenheten så de blev bara en sväng runt parkeringen som övning :)


Billy har tydligen gått och blivit morgont...

Billy har tydligen gått och blivit morgontrött. Han sover fortfarande, men idag kunde inte jag sova lika länge . Jag är glad ändå :)


Wiiho

Hoppas detta fortsätter. Tre kvällar/nätter har gått utan att Billy har vaknat en endaste gång. Tyvärr har han velat gå upp runt sex men idag hade jag tur och han somnade om. Ända till halv tio sov vi, heelt underbart. Det har inte hänt på evigheter.

Kan dessutom berätta att de va en hörntand som va på väg upp. Det måste ha varit en blåsa eller nått över men nu har tanden spruckit genom. Dessutom är hörntanden på andra sidan i underkäken också på väg upp. Ska hans tänder fortsätta komma i den här konstiga ordningen kommer han snart att se ut som en hockeyspelare ;)


Billy ääälskar att förstöra när jag bygger, "kakaa"

Med undantag för en liten stund vid halv s...

Med undantag för en liten stund vid halv sex har jag fått sova ända fram tills nu , tack Billy <3


Myskväll

Det gick bra på dagis, han hade somnat efter lite om och men, inga större problem. Känns skönt, nu känns det verkligen tryggt att lämna honom där. Känslan när man hämtar är helt underbar. Först har man fått sakna lite under dagen och sen får man världens största leende och kramar och pussar. Fantastiskt!

Efter dagis väntade vi på att mamma skulle komma. När hon väl gjorde det gick vi+Erika ner en snabbis på stan. Det var tänkt att Billy skulle följa med mamma hem sen och sova där, för jag hade tänkt följa med tjejerna till lotsen och titta på lite spelningar, men Billy va så trött och gnällig (det va ett annat barn som vaknade och var ledsen under vilan så då vaknade Billy och ville inte somna om) så det kändes inte helt okej att lämna bort honom. Istället åkte vi och handlade. Jag köpte en cykelstol(ingen aning om vad det egentligen heter men grejen som barn sitter på på cykeln ;)) och en hjälm till Billy. Nu ska vi öva på att cykla så jag kan ta mig till och från jobbet snabbt och smidigt.

På tal om det har jag vääärldens ångest och mår verkligen dåligt över att börja igen. Inte själva grejen att börja jobba, eller joo lite det också, kommer sakna att inte träffa Billy lika mycket men samtidigt är det skönt att få bli lite mer en egen person igen. Men det jag verkligen mår dåligt över är att gå tillbaka dit! Har inte hört så mycket från Fresta, dom ville att jag skulle komma och jobba mer men dom har inte sagt något om att anställa mig på timmar, nu låter det mer som ett extrajobb och det funkar ju tyvärr inte :(

Men men, en dag i taget. Ikväll har jag myskväll med mig själv. Billy har somnat för länge sen. Vi va och käkade på Rhodos med mamma och pappa, och vi hann knappt mer än komma innanför dörren innan han slockande. Hoppas på lite sovmorgon imorgon !

Usch va osammanhängande allt blev men orken att fixa till det finns inte riktigt så det får vara, enjoy anyway!

Det är bra att handla på Willys, 12 risifr...

img_4708 (MMS)

Det är bra att handla på Willys, 12 risifrutti för 60kr , vilket kap . Perfekt mellis !


Tillbaka igen

Idag fick Billy komma tillbaka till dagis, härligt :) Han blev glad. Eftersom dom är så många som skolas in samtidigt och Billy har varit borta några dagar ligger inskolningen lite efter. Så idag va första gången han var ensam en längre stund. Jag gick direkt efter samlingen och hämtade efter lunch. Det hade gått hur bra som helst, nemas problemas. Imorgon blir det vila också, det kan bli lite värre, han har ju väldigt svårt att sova när det händer saker runt omkring honom (man kan ju missa något !!;))

När jag hade hämtat honom gick vi till PoP och provade en overall som jag antagligen tänkte beställa, ville kolla vilken storlek bara. Väldigt hjälpsam expedit och vi kom fram till att 92 blir bäst. Han har en i storlek 80 från förra året som förhoppningsvis passar i början av vintern, och en dagisoverall i 86. Så en skaloverall i 92 blir nog perfekt, den borde funka på våren också om man tar bort fodret. Det ska nog bli kalasbra !

Efter snabbisen på stan gock vi hem så Billy fick sova, sen klädde vi på oss igen och gick till lekparken. Tyvärr verkade Billy inte tycka att det va lika roligt som vanligt, han ville bara rymma hela tiden. Dessutom snubblade han och slog i läppen så det började blöda. Det blev inte så farligt men jag tycker fortfarande att det är så läskigt när det blöder, speciellt i munnen.
Eftersom Billy inte ville vara kvar mötte vi upp Emma istället. Hon va kvar hos oss nästan ända till sovdags för Billy.Dessutom va hon en ängel och hälpte mig klippa Billys naglar, han haaatar det och gallskriker hela tiden så det va tacksamt med lite hjälp idag:)

En fråga till alla kunniga mammor (och andra kunniga ;): Billy har fått något i munnen där en av hörtänderna ska komma upp. Det ser ut ungefär som en blåsa, men den ör väldigt röd så jag funderar på om det kan vara blod i den ? Dessutom såg jag något vitt (som skulle kunna vara tanden) men jag kan inte känna något hårt. Har iofs inte känt så noga, det tillåter inte lilla herrn. Måste tillägga att han bara har fyra tänder än så länge, två uppe och tåv nere så även om tänderna inte alltid kommer i "rätt" ordning känns det ju lite konstigt att en hörntand kommer innan dom små framtänderna, eller ? Tacksam för svar ;)


Billy lagar mat på dagis

Duktig kille som inte har några problem med att vara själv på dagis
Rymling

Emma och Billy leker drake

Som sagt, att vara stilla är inte något Bi...

img_7011 (MMS)

Som sagt, att vara stilla är inte något Billy brukar gilla, inte ens när han sover . För när jag la ner honom i sängen låg han med huvudet på kudden och inte fötterna !!


Hoppas..

..på att vi är välkomna till dagis imorgon. Kom på att jag borde ju ha ringt idag och sagt att vi skulle komma men jag hoppas att det går bra ändå. Billy börjar väl klättra på väggarna annars ;)

Hittade en gammal bild på när Billy har hittat en pinne och använder den som käpp

Juste, jag har fyndat första julklappen id...

Juste, jag har fyndat första julklappen idag också , en kundvagn till Billy . 100kr på rean tyckte jag den kunde vara värd. Köpte några bilar också . Får se om jag klarar av att hålla mig från att ge honom dom, men tills vi flyttar måste jag klara iaf. Här finns det inte plats för mer ;)


Nu sover Billy för andra gången idag . Det...

Nu sover Billy för andra gången idag . Det har inte hänt på evigheter men idag va han trötter . De blir ju så när man har varit sjuk och sovit dåligt, och ändå vill gå upp vid sex !!


Nyponsoppa och havregrynsgröt !

img_3249 (MMS)

Nyponsoppa och havregrynsgröt !


Febern sitter i så inget dagis varken idag...

img_3253 (MMS)

Febern sitter i så inget dagis varken idag eller imorgon . Billy är ganska pigg ändå . När jag trodde han gick iväg för att leka gick han till skafferiet, hämtade ett paket mariekex, kom in till mig som fortfarande låg i sängen och sa "kaka" . Dags att flytta upp allt en hylla kanske ? ;)


Det har inte varit mycket sammanhängande s...

img_8792 (MMS)

Det har inte varit mycket sammanhängande sömn för den här ikväll . Hostar så han vaknar hela tiden :(


Äntligen

Äntligen är min bebis(?!) hemma igen. Han va själv på dagis för första gången idag. Det hade gått helt smärtfritt och han hade varit glas. Andra bullar va de när vi kom hem. Han har dragit på sig en rejäl förkylning och lagom till vi kom hem kom febern krypande. Den stannade till sist på 38,6 så inte supermycket men tillräckligt för att Billy skulle vara trött och grining hela dagen. Men om jag får vara lite självisk tyckte jag att det va lite mysigt. Jag fick ju mysa massa, han kunde sitta still i knät i soffan och kramas och titta på bambi. Sånt vill han ju aldrig göra annars.
Jag hoppas att han är bättre imorgon. annars blir det inget dagis.

Var ska jag börja ?

Jag vet faktiskt inte så det blir bara en kort update . Efter jobbet i fredags skyndade jag mig hem i spöregn, bytt om och kletade dit lite mer smink och tiggde till mig skjuts av Dennis hem till Therese och Johan . Där hade vi en mysig vinkväll, mer sånt tack ! :) Igår tog jag och Therese en kortis på stan. Se hem, käka och invänta Sandra . När hon kom åkte vi ber till högbrunn, närmare bestämt till kanins place. Fin förpärla där, tack så mycket :) Efter det, lift till krogen, trängas där inne fram till stängning, vidare mot McEvans för att möts upp folk att efterfesta med. tyvärr blev de ju inget med det. Istället fick ju se slagsmål på nära håll. Någon ock till och med en plaststol krossad i huvudet. Lite läskigt men som tur var kunde polisen avbryta relativt snabbt . Tyvärr fanns de ju vissa som absolut inte tyckte att det va bra och att polisen bara gjorde fel, så även om fighten va över fortsatte tjafsandet. Till slut skingrades folkmassan, men suget efter efterfest va borta så jag och Sandra gick hem istället . Idag tog vi en brunch/lunch på hellmans med fina tjejer . Lite handling och sen myskväll med Erika. Imorgon ska jag äntligen få hämta Billy igen. Emanuel lämnar honom på dagis, så ska han vara där själv en stund och sen kommer jag att hämta honom . Han konmer klara det galant !! :)

Nu är det dags att signa ut efter en mysro...

Nu är det dags att signa ut efter en mysrolig förfest, lift till krogen, lite slagsmål, trevliga människor, mycket slagsmål och trevligt sällskap hem . Helt klart godkänd kväll :))


Äntligen har mina skor återförenats :)

img_4213 (MMS)

Äntligen har mina skor återförenats :)


Gör mitt första besök på tempo , knappt en...

img_4300 (MMS)

Gör mitt första besök på tempo , knappt en enda kund så långt ögat når ...


Jag har byxor på mig för första gången på ...

Jag har byxor på mig för första gången på flera månader och det känns sådär måste jag säga . Känner mig helt instängd ju :/


Whish me luck !!

Imorgon mellan 11 och 19 på ett ungefär skulle jag uppskatta om så många som möjligt skulle kunna hålla alla sina tummar och tår för att jag ska visa mig från min bästa sida. Jag tackar Therse i förväg som skulle värma upp tummarna redan idag ;)

Men att jobba över innan man ens har börjat är väl ett gott tecken tycker jag ?

Resten av dagen

Efter dagis idag gick vi en snabbis till BR leksaker. Billy fick en liten kusin igår, tro det eller ej men de blev faktiskt en liten flicka (!). Grattis till hela lilla familjen. Jag ville köpa en present men tycker det är lite svårt att veta med tjejkläder vad man ska köpa, vill dom ha rosa och lila, klänningar och kjolar, eller vill dom kanske ha lite emr neutralt, något som inte skriker flicka? Njaa tyckte att det va lättare med en liten leksak så så fick det bli.
Sen snabbt hem så Billy fick sova.

Till lunch fick jag ett helt oerhört sug efter rhodos mat. Lyckades övertala Emma att äta med oss, men eftersom hennes misse va nyklippt ville hon vara hemma med honom en stund. Självklart sa vi och köpte med oss mat hem till henne istället :) Yummie såå gott.
När vi ätit upp allt vi orkade tog vi en promenad till Öster och fågelboparken. Där fick Billy leka av sig ordentligt. Vid fem gjorde vi ett snabbt besök hemma hos Carro som bor i lägenheten jag ska flytta in i. Hon hade lite möbler som hon inte ville ha längre så jag skulle kolla in om det var något för mig.

När vi kollat färdigt gick vi hem. Billy behövde äta lite mat, jag va fortfarande proppmätt så ingen middag för mig idag. Sen blidde det lite bad. Jag hade en supertrött kille här hemma så jag underade hur tusan jag skulle lyckas hålla honom vaken i minst en och en halv timme till. Tur för mig så ringde Sandra just då. Hon va på väg till Nyköping för sista veteranbilsträffen i hamnen. Det va väl mest hennes pappa som ville kolla bilarna ;)
Vi tog iaf en snabbglass på café krogen (som har öppnat igen;)) och gick och kollade runt lite. Hon fick en update av allt som hänt i Nypan sen sist. Och som vanligt tog det inte allt för lång stund ;)

Nu sover Billy i sin säng och här sitter jag. Strax ska jag hoppa in i duschen och bli lite fräsch igen, imorgon är det dagisdags igen :)

Lycklig kille i gungan

Vad hände?

Kom på en sak jag började fundera lite på efter sångstunden på dagis. Vart tog dom vanliga barnvisorna vägen, bä bä vita lamm och imse vimse spindel och dom där? När fröken frågade ett av barnen vad dom skulle sjunga svarar han väldigt snabbt manboy. MANBOY!? Eric Saade är tydligen populär hos 2-3åringar också ...

Stolt morsa måste uppdatera att Billy har ...

Stolt morsa måste uppdatera att Billy har lärt sig säga kaka idag, och för några dagar sen lärde han sig att ankan säger kvack kvack (när han säger de låter det med som ka ka, dock inte på samma sätt som kaka (kanske inte så konstigt att han lärde sig dom två nästan samtidigt))


Jag lyckas igen !! :)

img_8028 (MMS)

Jag lyckas igen !! :)


Dag 2, check!

Dag två på dagis är färdig. Gick nästan precis lika bra idag, Billy va lite trött (han tyckte att det va roligt att vara vaken flera timmar inatt) men annars gick det bra.

Som jag har sagt tidigare så tycker han om att klättra på och i saker så en av hans favoritsaker på dagis är en leksaksspis. Han klättrar in i ugen, idag lyckades han klämma in hela sig och William, en annan liten kille, var väldigt hjälpsam och stängde dörren. Haha, önskar att jag hade det på kort :)

Kalasbra

Första dagen på dagis, check !

Gick hur bra som helst. Billy va lite blyg först, mpnga vuxna och ännu fler barn. Men det tog inte lång stund innan han ignorerade mig totalt och inspekterade varenda tum av hela avdelningen. Otroligt nog fick jag med honom hem utan några större problem. Det känns såå skönt att veta att han kommer att trivas :)

Nostalgitripp

Jag bara kan inte låta bli. Kollade på massa gamla bilder, Billy va såå liten. Saknar det samtidigt som jag inte kan vänta på att han ska bli större och utvecklas och lära sig ännu mer. Mitt hjärta <3

En av de första bilderna, en riktig färsking. Lägg märke till det höga hårfästet och mörka håret.



En av de första vagnpromenaderna

Första leendet och första skrattet fångat på bild


Världens härligaste

Lär sig ställa sig upp, knappt sex månader. Lär sig även att sitta :)

Pepparkaksgubbe

Står upp utan hjälp 7½ månad.


På ettårsdagen

Och så här ser han ut nu, lintott.

Snart är det dags för mig också att gå och sova så jag orkar med dagis imorgon !

Pirrigt

Imorgon klockan nio är det dags för Billy att börja på dagis. Lite pirrigt, men jag gissar att han knappt kommer vilja följa med mig när det ör dags för hemgång. Eller joo, kanske, jag vet ju inte riktigt hur länge vi ska vara där men jag gissar på att han inte kommer sova speciellt mycket. Så om han ör riktigt trött kanske han vill följa med hem :)


Från den här lilla plutten (knappt ett dygn gammal)...

...till den här stora plutten som går, dricker ur glas, och har en riktigt stark vilja .v

Är jag bra eller är jag bra ? :):))

img_8450 (MMS)

Är jag bra eller är jag bra ? :):))


Kräftis

Igår va vi som sagt på kräftskiva, min (och Billys) första faktiskt. Jag äter ju inte kräftor så det har aldrig blivit av. Men igår så, Emma och Fia bjöd och hade gjort det fint i syrenbersån. Dom hade även gjort små goddiebags till alla. I dom låg bland annat varsin snygg partyhatt. Jag hade en väldigt trevlig kväll, även om den va nykter för min del. Vi kom hem runt halv elva tror jag. Billy ville absolut inte sova när vi va där men så fort vi kom hem slockande han.

I brist på annat att skriva blir det nu massa bilder :)
Jag och Billy åt bara bröd och drack saft men vi va lyckliga ändå .v

Elin, Pernilla och Annalie

Sara gjorde ett tappert försök att äta upp hela skålen själv, jag vet dock inte hur det gick, jag hann gå innan hon va färdig :)

Happy Äna



På kräftskiva :-)

img_1632 (MMS)

På kräftskiva :-)


Det går bra nu !

När jag och Billy var i lekparken förut ringde plötsligt min telefon. Det va ett nummer som jag inte könde igen. Jag trotsade min motvilja att svara när sådana nummer ringer och det är jag riktigt glad för nu. Det va Jonas från Fresta som ringde, han ville att jag skulle komma på intervju. Jag är lyckligast just nu. Vi har bestämt att jag ska provjobba och det lät på honom som att om jag ville ha jobbet är det mitt !! Jag bara hoppas,hoppas att allt går som det ska. Han skulle höra av sig i helgen och så ska vi bestämma vilken dag jag ska dit.

Det går bra nu, kompis, det går bra nu !!

Jag och Billy njuter av, vad som kan vara ...

img_3384 (MMS)

Jag och Billy njuter av, vad som kan vara en av de sista sommardagarna, i lekparken .


Och hur länge ska man behöva vara utan vat...

Och hur länge ska man behöva vara utan vatten då ? Vi har ju inte ens mjölk hemma så de blir en torr frukost idag :(


Innan jag blev gravid kände jag aldrig av ...

Innan jag blev gravid kände jag aldrig av min ägglossning . Men nu , jösses vilket sug efter onyttigheter jag får . Jag har faktiskt varit duktig och inte ätit chips, godis, eller ostbågar på länge (säkert sen förra ägglossningen ;)) men idag trodde jag inte att jag klarade mig längre . Jag gick till Ica och köpte en påse ostbågar och lite choklad såklart . Sen va de bara att vänta . Inget godis så länge Billy är vaken , jag vill inte att han ska få mina dåliga godisvanor ! Tyvärr ville ju ungen inte somna (som vanligt nu för tiden), tvätten drog ut på tiden och jag kom inte in i duschen förräns sent . Suget hann försvinna . Lika bra det kanske . Tyvärr finns det godis och ostbågar hemma nu och jag brukar ha väldigt svårt att glömma bort de . Till slut äter jag bara för att jag kan . Jaja vi får väl se hur det går .


Tandis

Det blev ett besök hos tandläkaren idag . Billy ramlade ner från toaletten när han höll på och klättra och slog i tanden i handfatet . Jag upptäckte inte att det hänt något förräns långt senare . Det blödde inte och han va knappt ledsen men efter en stund när han log och skrattade igen såg jag att tanden såg lite konstig ut . Jag lyckades känna efter lite och kände att den va vass så jag fick ringa ta tandis. Vi fick en tid bara en timme senare och väl där konstaterade dom att det bara va en liten flisa son lossnat . Det var ingen fara och man gjorde inget åt det på så små barn . Skönt att höra tycker jag . Skulle gissa på att jag kommer att nästan få en hjärtattack ett antal gånger pga Billy , min lilla vilding . Bara idag har det hänt två gånger hittlils , först när han ramlade ner från toan (inte bra att slå huvudet i de hårda golvet) och sen när han höll på att springa rakt ut i vägen och bli påkörd . Jag hoppas på en lite lugnare eftermiddag vi ska bara tvätta så det blir nog lugnt :)

Kul grej


Karnevalståg

Vi såg ju faktiskt karnevalståget igår, för första gången på flera år. Tyvärr tyckte jag inte att de va mycket att se, hur kort som helst. Men jag måste visa lite bilder, det lilla tåg som fanns ju lite kul :)


Karnevalsdagar

Japp, nu är dom över för i år. Har haft himla trevligt faktiskt. Lite misslyckat med middagen igår. Vi skulle ha mysigt och äta tillsammans på Tellus men när vi kommer dit vid åtta har dom bara två rätter kvar för allt är slut. Vi kunde välja mellan chili con carne eller kebabmacka. Jag va inte superhungrig så när de bara fanns två alternativ valde jag att inte äta. Smakade lite kebabmacka av Johan och den va faktiskt god, lite torr men annars helt okej. Förutom att dom knappt hade någon mat fanns det ingen is, man kunde inte betala med kort, det fanns inte toaring på någon av toaletterna (!) och öl och cider för 25 såldes bara på sommaren (eftersom det bara är början på augusti känns det lite konstigt också). Såå njaa inget toppbetyg tyvärr.


Vi hade trevligt ändå men några valde att bara ta en öl/cider och sen köpa mat och äta hemma hos Oskar. Vi gick tillbaka dit allesammans. Johan försökte vara lite romantisk och köpte en ballong till Therese. Sen visade det sig att han inte köpte den till henne, han ville bara testa att andas in helium.

Vi hade en fortsatt rolig föris hemma hos Oskar. Runt tolv någongång (tror jag att klockan va) gick vi ut. Jag hamnade på tivolit en stund men åkte inget själv. Jag har blivit så feg dom senaste åren så nu tycker jag allt ser läskigt ut ;)

Jag tröttnade snabbt på att bara stå där så jag gick och mötte upp dom andra som gått till Tellus istället, och jaa jag vet att det låter lite konstigt att gå tillbaka dit när vi blev så besvikna tidigare, men igår va det Tellus som gällde för dom flesta och så även för mig.
Det va mycket bättre på kvällen och jag hade jätteroligt. På slutet tappade jag tyvärr bort alla mina vänner, men som tur va behövde jag inte vara själv så länge. Jag hittade Alex och Carro så jag följde med dom, köpte lite mat och gick till garaget på efterfest. Det fanns ingen jag kände där så jag hade väl inte superroligt direkt men kul att testa något nytt :)

Vid halv fem ungefär gick vi hemåt. Idag är jag trött men mår i övrigt förvånandsvärt bra :)

Den här bilden ska försöka representera hur smutsigt och äckligt de va på vägarna men den gör tyvärr inget bra jobb. Det va helt galet hur mycket skräp det låg överallt.

På tellus !!

img_9781 (MMS)

På tellus !!


Kollar på karnevalståget gör första gången...

img_9489 (MMS)

Kollar på karnevalståget gör första gången på flera år (och hamnade faktiskt brevid Leo och hans farmor (?))


Sitter på stadshustrappen och njuter av vä...

img_6487 (MMS)

Sitter på stadshustrappen och njuter av värmen


Jag upptäckte nu på morgonen att jag inte ...

Jag upptäckte nu på morgonen att jag inte alls hade skickat dom två inläggen ovanför till bloggen utan till Tes . Hoppsan ! Hon måste va blivit lite fundersam varför hon fick en beskrivning av min kväll ;) (varför kan jag aldrig sova längre än till åtta förresten ? Inte ens om Billy sover längre eller om jag är själv ? Jag är ju trööött !! Morr !)


Nu är jag hemma i min säng efter en väldig...

Nu är jag hemma i min säng efter en väldigt trevlig kväll . Lite tjejkväll hemma hos Carro och sofie . Blev mest snack om tandläkare, vårdcentralen och sjukdomar . Inte så pepp men kul ändå ! Sen hem till en kompis till dom andra en snabbis och till sist öltältet för en cider . Nice ! :-)


Skål !!

img_6781 (MMS)

Skål !!


Åh jag bara äälskar att cykla i motvind , ...

Åh jag bara äälskar att cykla i motvind , NOT !!


Kom till jobbet och fick se den här nyskap...

img_5072 (MMS)

Kom till jobbet och fick se den här nyskapelsen , innovativ design ?!


Kan inte sova . Av någon anledning flyger ...

Kan inte sova . Av någon anledning flyger det runt miljoner tankar i mitt huvud , allt från jobb, dagis till blocket till sommar och utekvällar till CK (!?) vad är detta ; sov, sov, SOV !!!


Sovdags

Ååååh typiskt. Min favoritklänning gick sönder imorse. Jag hade tänkt ha den på mig men insåg sen att det skulle bli för varmt (det är underkjol och flera lager tyg) så jag valde en annan. Men när jag skulle dra ner dragkedjan fastnade och gick sönder. Dumma, dumma, varför kunde jag inte bara ha tänkt på att det skulle varit för varmt innan !!? Jaja what to do ? Det finns ju säkert någon som kan laga :)

Idag blev de lunch på Addes med Marre, Leo, Linnea, Lewis, Tes, Emma och Elin. Tyvärr va alla tre barnen supertrötta men vägrade sova men en stund va dom iaf glada och lekte.
Billy åkte till sin pappa redan idag så nu är jag utan honom i tre nätter, han kommer inte hem förräns på söndag. Imorgon blir det som sagt jobb 8-18, men sen är jag ledig och jag hoppas på lite vin på kvällen kanske. På lördag blir det nog utgång på riktigt iaf. Har inga planer egentligen, bara hoppas men det brukar inte vara något problem. Speciellt inte eftersom det faktiskt är karneval.

Nej nu blir det sängen så jag orkar med hela dagen imorgon. (Om det här inlägget är helt osammanhängade är det för att jag är så trött att ögonen går i kors, så jag vet inte hur man formulerar meningar längre ;))

Billys favoritleksak för tillfället , han ...

img_9089 (MMS)

Billys favoritleksak för tillfället , han leker till och med med den !!


Äntligen hemma !!

Låång dag idag.

Först följde vi med Marre och Leo på stan en sväng. Jag som absolut inte skulle köpa något hittade en kjol och ett par strumbyxor. På rean iofs så jag kanske inte går under för det men jag mååste verkligen bli bätre på ekonomi. Jag har en plan att sätta upp en budget och skriva in allt, verkligen aallt, jag köper så jag ser vad jag lägger pengar på och hur mycket som är onödigt. Men det blir när jag har flyttat och jag har min egna dator.

Men för att komma tillbaka till ämnet, min dag; jag hann hem en snabbis och lämnade av mina inköp och gav Billy en banan. Sen snabbt ner till busstationen för att ta bussen ut till Svalsta. Strax efter att vi kom dit åkte jag och pappaut till Råby för att kolla efter en cykel till mig. Billy fick stanna hemma med mamma så länge.
Jag hittade en fin blå pärla, tyvärr utan växlar men det är en riktigt klassisk gammal damcykel och den rullar ganska lätt ändå så det ska nog gå bra. Annars får jag helt enkelt se till att skaffa mig lite benmuskler ;)
Nu behöver jag bara köpa en cykelsits och hjälm till Billy så är Pärlan komplett :)

Väl tillbaka i Svalsta tog jag och Billy en promenad bort till Mia och Dante så killarna fick leka lite. Sen tillbaka hem till mamma och pappa för grillning och fika/tårta. Pappa fyllde år igår så vi firade lite i efterskott, mysigt !

Nu har vi ganska nyligen kommit hem efter en promenad hem, och jaa Lea, jag såg dig, eller inte att det va du men jag såg bilen :)

Strax sovdags, hoppas på en minst lika bra dag imorgon .v


Billy provade en finfin hatt på H&M, jag vill haa :)

Så här somnade Billy till slut på väg hem, och han vägrade luta sig bakåt, ser ju inte ett dugg bekvämt ut

Väldigt dålig bild, men de va jättemycket dimma på ett fält, "älvor som dansar" kallade Erika det. Jag tycker det låter lite läskigt, men det kanske bara är jag ?!

Jag har blivit med cykel :)

img_7067 (MMS)

Jag har blivit med cykel :)


Superroligt att åka så nymålat-lappen igno...

img_4456 (MMS)

Superroligt att åka så nymålat-lappen ignorerades :)


Ärenden, lekpark och grillning

Usch mina ögon är blytunga och vill bara sova . Men Billy va riktigt seg på att somna om så jag har inte kunnat skriva tidigare . Strålande sol idag också , fantastiskt säger jag ! Började dagen (eller ja vid halv tolv eller så efter en det-går-långsamt-att-göra-sig-iordning-men-det-är-okej-morgon) med en kortis på stan . Jag hade lite ärenden till banken, tömma Billys sorgeår och fixa ett nytt id-kort . Så Billy blev lite rikare och jag blev mycket fattigare . Men nu är det iaf fixat :) Sen va vi hemma ett tag, Billy åt lunch och fick sova och jag passade på att läsa lite faktiskt . När han vaknat och piggnat till tog vi vårt pick och pack och gick till lekparken . Gungade och byggde sandslott . Elin och Pernilla kom och joinade, och vi grillade korv . Väldigt trevligt må jag säga ! Billy kon underfunn med nöjet att åka rutchkana (eller hur nu de stavas ?!) . Förut har han mest tyckt att det har varit roligt att klättra upp och att han tror att jag inte kan få tag på honom där uppe, men idag fattade han galoppen . Så han klättrade upp, åkte ner och sprang runt till trappen igen, om och om och om igen . :) Efter ett antal timmar gick vi hemåt, hämtade lite saker och gick vidare mot kronhallen för att möta upp Marre, Leo och Tes . vi handlade lite mat och fortsatte hem till Marre med familj för grillning , man måste ju passa på innan sommaren tar slut ! mycket prat blev det också, både om roligt och tråkigt <3 Eftersom Billy sov där en stund och sen vaknade va han ju pigg igen när vi kom hem . Han ville absolut inte sova . Jag hade ju redan bestämt att jag ville skriva ett inlägg sp jag tvingade mig själv att hålla mig vaken . Nu sover Billy iaf och jag tänkte nog göra detsamma . Sov gott!

Spöket Billy

Måste visa den här gulliga filmen på mitt spöke. Bry er inte om mitt och Erikas samtal om lakan i bakgrunden ;)

Mitt favoritspöke :)

Fisken

Planerna har hoppat fram och tillbaka idag. Först var det tänkt att vi skulle åka med mamma och pappa och plocka svamp. Jag tror att Billy skulle tycka att det va roligt att springa omkring i skogen men jag skulle aldrig få för mig att gå själv (mörkrädd och feg som jag är ;)) så det kändes som en bra idé. Men för några dagar sen hittade jag en konstig prick på Billys fot och den har ändrat utseende hela tiden, så jag tyckte att det va bäst att ringa bvc. Svampplockningen blev inställd och istället hoppades jag på ett bvc-besök. Det blidde inget med det heller. Sköterskan tyckte att jag skulle smörja med alsol-gel och om den fortfarande inte försvunnit om några dagar skulle jag ringa igen.

Jahopp sa ja, lite snopet. Hade verkligen hoppats på att få komma dit, hade tänkt väga och mäta Billy också, se hur stor han blitt. Jag försökte väga honom hemma (måttband äger jag inget så mäta gick inte) och kom fram till 12,1 kg. Låter rimligt.

Hur slutade dagen då? Joo, med ett besök på badhuset tillsammans med Linnea och Lewis. Billy älskar't, trivs som fisken i vattnet och det va inga långa stunder han va uppe på torra land. Tyvärr är det jätteskrovligt runt om barnpoolen, antagligen på grund av halkrisken men det borde verkligen finnas något annat sättatt minimera den på, så Billy har små rivsår över hela kroppen. Värst är det i ansiktet. Han skrapade upp huden ovanför ena ögonbrynet, men som vanligt va han tjockskallig och sa inte ett ord. Tuff kille, både på gott och ont.


Det blev inte så många bilder tyvärr. Solen sken och speglades på skärmen så jag såg inte ens vad jag fotade men på några bilder syns det ju faktiskt ;)

Lewis ville inte vara med på kort, bara fortsatte närmare och närmare kameran

Jag försökte få en bild på Billys panna men det gick sådär. På ena sidan har han ett blåmärke och en bula och andra sidan har han skrapat upp.

Billy kärringdoppade sig hela dagen ;)


Lite konstigt , det pirrar i magen och jag...

Lite konstigt , det pirrar i magen och jag längtar, är uppspelt och nervös på en och samma gång. Fast det inte ens är jag som ska göra det . Men med tanke på hur jag känner mig just nu känns det som om det lila gärna kunde vara jag :) lycka till älsko .v


RSS 2.0