Hemma igen

Igår kom vi tillbaka hem. Väldigt skönt faktiskt. Mycket shopping blev de, men hade jag haft någonstans att bo och inte haft Billy med mig hade de antagligen blivit ännu mer ;-)
Idag blir det förhoppningsvis lite hårfärgning och klippning hos Linnea, får se hur det går den här gången med två ungar som far omkring !

Roadtrip!

Nu är vi på plats i Halmstad hos Erika . Billy skötte sig jätteduktigt i bilen, sista timmen var ju lite jobbig men jag förstår honom, stackarn. Vi kom fram runt tre så de blev en liten snabbis på stan . Var bara tvungen att gå in i världens mysigaste affär, Leklyckan, en jättefin leksaksaffär. Sen åkte vi upp till Eurostop och handlade mat, sen hem och laga mat och äta. Eftersom Billy som vanligt inte velat sova, högst en timme och 15 min på hela dagen, så var han helt övertrött men han var vild ändå. Inte lätt att hitta plats att springa här tyvärr. Lägenheten är ungefär lika stor som vardagsrummet hemma men här är det mycket mer möbler på samma yta.

Imorgon blire det ialla fall mer shopping, Gekås here we come :-)

Vååår!!

Härliga vår, äntligen! Hoppas bara det håller i sig. Haft en superdag. Först till bvc, 10,62 kg och 75,5 cm lång, inte så liten skit längre ;) Sen stan en stund, lunch med Emma och efter det en glass , då även Lea och Lewis sällskapade, Billy va nog helt övertrött då för han skrattade helt hysteriskt , men ville absolut inte sitta i vagnen när vi skulle gå utan han och Lewis sprang runt som tokar båda två. Emma fick sig ett gott skratt. Hoppas på lika fint väder imorgon, även om det blir jobb för min del. Men det är ju inte så länge. Hoppas på att få höra goda nyheter efter det !

BVC

Imorgon är det dags för bvc igen läkarkontroll om jag inte minns fel. Ska bli lite spännande att se hur mycket Billy väger och hur lång han är. Jag har märkt att han har växt som tusan på senaste tiden, åt alla håll och kanter tror jag :)

Kom och tänka på när vi va på bvc i december förra året. Då hade han ¨gått upp väldigt lite två månader i rad (under 200g) men växt flera centimeter och sköterska tyckte att jag skulle blanda i extra fett i maten "så han får mer energi". Jag skrattade åt det då och det gör jag fortfarande. Billy har aldrig behövt mer energi, idag har han nog gått (läs sprungit) minst en kilometer på mindre än en timme, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag kulle vilja sätta en stegräknare på honom och se hur mycket han verkligen går men jag vet att det är ganska omöjligt, men det skulle vara lite roligt :)

En sväng på staon

Eftersom det inte blev så mycket shopping igår blev det en sväng till stan idag också och nu gick det lite bättre. Jag köpte en vårjacka från po.p, en pyjamas från kappahl och en tröja från åhlen´s till Billy och en mascara, en eyeliner, en tröja, en klänning och två par strumpbyxor till mig (tror jag fick med allt). Billy och jag fikade på Birgers också och ha lekte tittut med min sjal, lite roligt, han har börjat säga tittut själv när han tittar fram :)
När jag skulle byta blöja på honom fick han tag i sina byxor och sin mössa som jag dumt nog lagt brevid honom och kastade dom i handfatet. Tyvärr hade det handfatet en kran som börjar rinna när det är något under så kläderna blev ju genomvåta, klantiga unge ;) tur då att jag hade en extra mössa med mig och att jag redan köpt pyjamasen. Det blev en snygg matchning, hans randiga tröja i grönt, blått och vitt med röda byxor med svarta prickar (jaa, jag köpte en pyjamas med nyckelpigor, den är inte allt för tjejig så den fick bli en kompromiss för nyckelpigejackan jag har blivit kär i på Lindex, men den är tyvärr vääldigt tjejig).

Dåligt

Som sagt, dåligt med uppdaering här. Allt tar lite tid men til lslut fixar det sig och då blir det som vanligt här igen hoppas jag :)

Idag skulle vi följa med Linnea, Lewis och Musse till busiz men jag har en sän här inte-på-topp dag och är bara allmänt osocial och irriterad så det blev inget med det. Gick på stn en stund och uträttade lite ärenden, banken osv. Försökte hitta något att ha på mig på lördag också då jag antagligen ska ut, men när humöret inte är på topp är inte lusten och orken att leta efter något heller det. Så ett par skor till Billy och ett par vantar till mig (glömde mina hemma och det va ju svinkallt idag, ingen vår här inte ), mer blev det inte. Tänkte försöka hitta något imorgon istället. Bara att hojta till om någon har lust att följa med och vara smakråd så ska jag göra mitt bästa )gå och lägga mig tidigt) för att imorgon blir en bättre dag!

Billy (inte så-) tandlös

Nu har den äntligen kommit, den första tandsingen :) i underkäken på vänster sida, än så länge syns den inte speciellt mycket men den slog emor glaset när han drack och på så sätt upptäckte jag det :) Så nu får vi se hur lång tid det tar för nästa. Det ploppar säkert upp flera stycken snart skulle jag tro :)

Tackar alla brudar för igår också, väldigt trevligt. Tror förresten att jag vill ha receptet på den där chokladkakan, den va supergod !

Majsvälling

Idag har jag börjat med majsvällinbg till Billy istället för fullkornsvälling. Han har ju varit dålig i magen ett tag och jag har trott att det beror på tänder (men dom kommer ju inte upp) och nu senast trodde jag det var för att vi var magsjuka. Nu börjar jag tro att det är vällingen. Det har funkat förut utan problem, men tydligen så kan det ändras. Han kan ha blivit dålig i magen av magsjukan (eller något annat) och sen har magen svårt att klara fullkornen. Såå nu testar vi majsvälling efetrsom magbesvären bara blir värre. Natten till idag fick jag byta blöja två gånger och det var inte bara lite, ny pyjamas varje dag i snart en veckas tid. Hoppas, hoppas det hjälper. . .

Vååår !! :-)

Hälsade på hos Josefin&Ellinor en stund idag och när jag gick på storgatan kunde man gå på torr barmark där gruset var undansopat, ett av mina favorit vårtecken ! Älskar när man slipper få ett kilo småsten i skorna och man kan börja ha tygskor ! Kärlek .v

Klappa händerna

Igår lärde sig Billy klappa händerna, så nu kan han klappa sina egna händer och tar itne bara tag i mina och klappar dom :)

Jag måste säga att det kommer nog bli lite dåligt med bloggandet ett tag, och ännu sämre med bilder. Men så fort jag har löst allting ska det bli som vanligt igen :)

Tröött!!

Jag gick och la mig tidigt igår för att ta igen lite sömn och bli pigg och känna mig normal och utvilad. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Först hade jag svårt att somna så de blev inte så tidigt till slut ändå. Sen är Billys mage fortfarande inte helt bra, varannan timme ungefär har vi varit tvugna att gå upp och byta blöja, och hans lilla mage bara bubblar och låter. Stackarn, han är helt röd i blöjvecken nu. Blir till att smörja ofta och ordentligt med inotyol och hoppas att det går över, för lufta funkar inte riktigt just nu :/

Kalas

Idag har jag faktiskt haft lite energi och det har gått mer än 48 timmar sen det senast kom upp något så jag smittar inte heller. Så först följde jag och Billy med mamma, pappa och Erika till mormor och morfar och hälsade på. Det känns som om det va länge sen nu. Sen hem så Billy fick äta lite lunch och sen vidare iväg hem till familjen Blomqvist/Brüchner för ettårskalas (antagligen det närmaste fest jag kommer gå på närmsta tiden ;). Där va det full rulle, precis som det brukar vara när alla barnen är med (Lewis, Billy & Leo) . Det bjöds på god tårta och fina cupcakes och mycket annat, det hade dom gjort bra :)

Nu har Billy börjat säga mamma oftare och oftare, han har ju gjort det ganska länge men nu märker man att han verkligen förstår vad han säger, och inte bara gör ett ljud. När jag går ut ur rummet (om han lägger märke till det) ropar han på mig, då svämmar mitt mammahjärta över lite <3 Han har också lärt sig klappa händerna, eller han har lärt sig klappa mina händer, han tar tag i mina händer och klappar dom precis som jag gör med hans händer när jag ska visa :)

Tittut ;-)




Usch, fy och blä!

Först och främst vill jag passa på att säga grattis till Lewis som blir stor kille och fyller ett år idag! :)

Nu börjar klagandet. Jag har blivit sjuk!!! och inte vad för sjuk som helst, utan magsjuk, det värsta som finns. Det började igår med att jag mådde illa, sprang till toan flera gånger och va nära på att kräkas. Tills slut va det inte nära längre, jag kräktes och det bara forsade. Usch det är verkligen vidrigt :( Hela natten har jag varit tvungen att springa på toa och magen har krampat. Det har kännts ungefär som om någon trycker ihop magsäcken, kavlar ut den och trycker ihop den igen, så någon sömn har det inte blivit. Idag har det inte kommit upp något mer men det har varit nära några gånger. Jag har precis tagit ett glas blåbärssoppa, (det är det första jag försöker dricka förutom vatten) så vi får se om jag får behålla det. Hoppas , hoppas !
Billy har som tur är klarat sig än så länge. Men det är synd om honom ändå, jag orkar ju knappt byta blöja på honom, annu mindre leka och roa honom och han är ju lika pigg som vanligt så han har det inte heller så roligt. Stackarn, man får så dåligt samvete .

Nej nu får det vara nog med klagande, bara att hålla tummarna för att resten av dagen och natten nu blir utan spyor, för jag vill ju gärna träffa Erika nu när hon är hemma. Hon åker på söndag igen så vi fårm se hur det blir.

Gnällis

Vi gick hem till familjen blomqvist idag och Billy fick visa upp sina skills på att gå. (Han har ju gjort det ett tag nu men av någon anledning har jag inte träffat Linnea på jättelänge så det har inte blivit at av visa upp det.) Än så länge var han ganska glad och som vanligt förutom att han matvägrade. Han åt gröt till frukost som vanligt men han åt inte upp allt utan spottade bara ut efter ett tag. Lunchen gick inte ner överhuvud taget. Inte ens välling ville han ha(!), han som älskar välling.
När vi gick ner på stan började han bli gnällig och ville inte sova, inte sitta i vagnen och fortfarande inte äta. När vi gått runt ett tag var det nästan omöjligt att få honom nöjd, men efter att han fått gå runt lite och bli buren lite lugnade han ner sig och somnade till slut (två timmar senare än vanligt). Han sov inte så länge och när han vaknade åt han två klyftor mandarin och lite chokladboll. Mer fick jag inte i honom.
Eftersom stan stängde och jag skulle iväg på loppis fick Billy åka hem med pappa (och väl hemma hade han faktiskt ätit lite gröt). På loppisen hittade jag inte mycket den här gången heller. Så det var ingen höjdare.
När jag kom hem tog jag tempen på Billy, och den visade 38.1 så lite feber har han. Jag hoppas att denna matvägran beror på tänder och att det går över tills imorgon. Han ville knappt dricka vällingen innan han skulle sova, som han annars blir helt galen om han inte får tillräckligt mycket av. Innan han somnade smörjde jag in flytande alvedon på tandköttet och nu håller jag tummarna för att sömnen inte ska störas allt för mycket.
Vi får se om det kommit upp någon tandsing ill imorgon :)
Min bebis är glad ändå, trots matvägran <3

Borsta tänderna

Billy älskar att borsta tänderna (även om han inte har några)


Förresten, jag gillar lundmyrs kläder, tycker dom är fina och sp, men många av dom har så otroligt dålig passform, korta och jättebreda. Dräkten han har på sig här är nästan för kort (trots att det är 80 och det brukar vara lite stort i vanliga fall) men den är så bred så den hänger över ena axeln och ser ut som en klänning nästan. Den används bara som reservpyjamas nu !

RSS 2.0