Glassigt

Det var en sjuk Billy som kom hem idag. 38,5 visade tempen. Vi trotsade det och tog oss ner till hamnen för lite glass med moster i solen ändå. Han är är pigg. Nu sitter vi hemma hos mina föräldrar och ska strax åka ut till landet för att kolla på majbrasan. Imorgon blir det nog en hemmadag för att kurera sjuklingen.


Cupcakes

Jag har fått mycket gjort men ändå ser det ut som kaos fortfarande. Jag har sysslat med mycket småpyssel fast jag egentligen borde koncentrera mig på det stora hela.
Jaja, nästan alla fotona sitter i album nu, utom de jag har ramat in, plus att jag har gjort två tavlor. Äntligen ska jag kanske få upp lite saker på väggarna.


Självklart med cupcakes, snart är det bara Billys rum som är utan ;)

Jag vill också skicka styrkekramar till en fin vän som har det väldigt jobbigt just nu <3

Jag lever

Det är inte för att jag har mycket att göra som det är dåligt med uppdatering, snarare tvärtom. Det känns inte lika roligt när saker och ting inte går som jag har tänkt mig.
Ialla fall, jag har hunnit med en runda på stan sen senast. Jag blev två par solbrillor, två par shorts, en scarf och ett linne rikare. Billy fick ett par brillor han också, plus en födelsedagspresent (snart dags ju!?).
Jag har också möblerat om här hemma och skruvat upp lite hyllor. Passar på att rensa och organisera lite också. Det tar lite tid och därför ser allt ut som kaos just för tillfället. Jag hoppas kunna visa lite bilder ikväll. Dock saknas en del saker, blommor, krukor, prydnader och lite annat smått och gott. Jag hoppas kunna få tag på allt sånt nästa vecka på Gekås. Nu är det inte ens en vecka kvar till vi åker, som jag har längtat!
Hej hopp!

Förlåt

Dåligt med uppdatering här men för tillfället har jag ingen ork eller lust till nånting. i slutet på veckan vet jag förhoppningsvis hur det blir med allt, självklart hoppas jag på positiva besked men jag har inte så höga förhoppningar längre. Men det är bara att hålla tummarna och lita på att allt löser sig till slut.

Något kul jag kan berätta om är att man nu kan höra vad Billy pratar om när han sover. Han har ju länge pratat i sömnen men inte förräns nu börjar man förstå. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig pratade han om att köra traktor. Det kanske är dags för ett nytt besök ute på landet snart!


Paltkoma

För tillfället sitter jag i soffan hos mina föräldrar och orkar kappt röra fingrarna över tangenterna för att skriva det här ens. Jag är så mätt att det känns som om jag skulle kunna spricka. Men grillat är godast så det är det värt. Vi stannar här inatt, för imorgon ska lillebror firas. Hela 19 år blir han. Konstigt. Världens snyggast inslagna paket ska han få också. Kanske kan komma en bild på det imorgon, idag blir det ett tråkigt bildlöst inlägg.
Puss!

Middagen

När vi satt och åt förut pratade Billy för sig själv, det tog ett tag innan jag reagerade på vad han sa; mums filibabba ! Våfflor med bumpar (jordgubbar) är tydligen gott.


Ninnis & Dyda

Idag började vi dagen med ett BVC besök. Vi gick dit med anledning av brännsåret och när vi ändå var där tog vi två-årskontrollen på en gång. Såret såg bra ut tyckte hon. Vi ska ha plåster på på dagen och låta det lufta under natten.

Kontrollen gick också bra, 14,5 kg och ca 90 cm stor unge har jag tydligen. Talet, som var anledningen till att vi skulle ha kontrollen, var hon fortfarande lite osäker på. Det irriterar mig! Billy pratar jättebra, han kanske inte har helt rent språk men han är inte ens två år. Det är inget fel alls på hans tal! Tant!

Efter det släppte jag av Billy på dagis, för att hämta honom två timmar senare. Då åkte vi ut till svalsta får att hälsa på mina föräldrar. Vi hann med ett besök och ninnis&dyda (lewis&Lydia) också.
Kul, för det var länge sen nu.

Eftersom jag hämtade från dagis innan vilan, fick vi ta den i svalsta. Jag var också trött, antagligen för att Billy tyckte att det var dags att gå upp vid sex imorse. Det slutade med att vi sov båda två, alldeles för länge dessutom. Det var inte bra, två timmar tog det att få Billy att somna. Återstår att se hur lång tid det tar för mig.


Kullerbytta

Helgen kändes lång opch jag saknade Billy mer än jag brukar. Det berodde nog mycket på att jag var orolig för brännsåret på armen. Det är jobbigt att inte veta hur det är och hur det läker. Som tur var såg det fint ut när jag hämtade honom på dagis igår. Det har blivit en skorpa och ser inte alls sådär infekterat ut längre. Skönt!

Eftersom Billy har tjatat om fåglarna varje gång vi går förbi trappan ner till ån sen vi matade dem sist, gick vi förbi där på vägen hem. Jag tycker fortfarande att de är läskiga men Billy hade kul. När vi kom hem busade vi lite och Billy förvånade mig med att börja slå kullerbyttor. Han gör dem inte helt rakt men det är på god väg.

Nu sitter jag hemma hos Erika. Eftersom det är värsta snöovädret ute kände jag inte för att gå hela vägen hem, för att gå tillbaka till stan igen om en stund. Vi ska nämligen försöka hitta en present till Rickard som fyller år på söndag. Förhoppningsvis lyckas vi utan att jag köper något till mig själv också ;)


God natt!

Finns det något bättre än att gå och lägga sig, nyduschad i en renbäddad säng, när man är riktigt trött? Jag tror inte det! God natt!


Läskigt

Känslan som infinner sig när man är ensam hemma och någon plötsligt sticker in en nyckel i låset och försöker komma in är inte rolig vill jag lova. Speciellt inte när man är så feg och rädd för att vara ensam som jag!


Bio

Gårdagen spenderades i skolan, en stund på stan, middag med sällskap hemma och till sist på bio. American pie reunion blev det. Eftersom jag inte hade så höga förväntningar blev jag faktiskt positivt överraskad. Den var riktigt rolig, antagligen för att de hade lyckats få ihop alla skådespelarna från orginalfilmen. Så tummen upp från mig från mig om man vill se något enkelt så man inte behöver tänka.

Idag jag jag jobbat och efter det har jag försökt mig på lite städning. Det gick sådär, men lite har jag fått gjort. Nu sitter jag utanför Sara och ska grilla lite. Det blir bara en liten stund för jag är supertrött!


Skadad unge och god mat

Inte för att de två sakerna har något med varandra att göra men det är vad jag tänkte berätta om idag.

Imorse brände sig Billy på brödrosten när han tyckte att han skulle hämta sin macka själv. Jag frågar var han har ont och han visar på fingret så vi står och sköljer länge och väl under ljummet vatten. Sen var det inte mer med de, syntes inte ens något märke.
När vi kommer till dagis frågar en av hans fröknar vad han har gjort på armen. Jag tittar efter och upptäcker att de va ju där han brände sig och inte på fingret. Resultatet var ett präktigt brännmärke.
När det var dags att hämta från dagis hade brännmärket blivit ett sår, lite sprucket och vätskande. Inte kul. Dessutom hade han försökt klättra över grinden ut till den stora gården och ramlat med huvudet före ner i marken och har därför en snygg bula/skrapsår i pannan och fläskläpp. Han är lite för snabb för sitt eget bästa den där ungen!

Svårt att få det på bild, ungen är som sagt aldrig stilla!

Och värre blev det :(

Med ett stort plåster blir allt bättre.


För att komma till maten, hemgjord pyttipanna. Hur gott som helst. Och idag lyxade vi till det med lite chokladglass till efterrätt eftersom jag tyckte synd om Billy och vi inte kommer träffas på några dagar igen.

Jag ser nu att det inte ser så smarrigt ut på bild men gott var det !


Matat fåglar

Idag bestämde jag att jag och Billy skulle trotsa regnet och gå och mata fåglarna efter dagis. Jag gillar ju inte riktigt fåglar egentligen, tycker det är lite läskigt och äckligt när de är så många och typ attackerar. Den känslan har inte blivit mindre efter idag. En fågel tog till och med en brödbit ur handen på Billy innan han hann kasta iväg den. Så det dröjer nog innan vi går och matar fåglar igen!
Tyvärr var kameran lite seg så det blev inga bilder.

Mitt hjärta

Galet hur fort tiden går, (tål att sägas många gånger). Det är så häftigt att se hur mycket Billy utvecklas, man märker skillnader från dag till dag. Från den mysiga, glada bebisen har jag helt plötsligt fått en vild, galen, supersmart och fortfarande lika glad unge. Jag har fortfarande svårt att förstå att han faktiskt förstår vad jag menar när jag säger något till honom. Han vet oftast precis vad jag menar och pratar om. Hans eget tal har verkligen kommit igång bara de senaste dagarna. Han säger numer tvåords "meningar" jämt. "Åka bil", "åka buss", "massa bilar" och annat som har med bilar eller fordon att göra är de som går varmast.
Dessutom är pottan mer en regel än ett undantag nu. Jag hoppas att han ska vara helt blöjfri i sommar.
Jag älskar det faktum att han tycker om att hoppa men fortfarande inte lyfter från marken, hans idé av dans är att springa runt, runt och vifta med armarna och han är totalt orädd!


Kärlek .v

Helgen

Jag har inte haft mycket tid över den här helgen.
Lördagen bestod av städning, påskmiddag hos mamma och pappa och lite försent födelsedagsfirande. Jag tycker att det blev en helt okej kväll. Som alltid är ju förfesten roligare, tack alla som var med och firade!

Söndagen blev en segdag, Vid två kom Billy hem och vi umgicks med Emma resten av dagen. Annalie och Dennis kom förbi och sällskapade mot slutet av kvällen också.

Idag har jag försökt komma ikapp med disken, varit på middag hos mormor och umgåtts med Linda.
Imorgon är det en ny vecka (jag räknar idag som förra veckan, det är ju faktiskt en "söndag"), vilket innebär nya tag. Nu måste det lösa sig!

Inga bilder har jag heller så det blev ett väldigt tråkigt inlägg. Sorry, puss!

Påskägg

Dags för påskägg idag. I år fick Billy en polisbil och polismotorcykel i sitt ägg. Han blev överlycklig kan jag lova. Jag fick till en jättebra film på när han berättar vad han har fått, vad det är för bil och motorcykel och när han trollar. Billy älskade filmen han också så han kollade på den om och om igen och härmade sig själv. Tyvärr råkade han radera den istället för att trycka på play och självklart  går det ju inte att få till en lika bra. Det får räcka med bilder helt enkelt!


Billy med sin nya "bis" (polis), eller "vovo" (volvo) som han också säger

På med hjälmen för en tur på motorcykeln!

Glad påsk!!


Någon?

Den här boken lästes väldigt ofta bär jag var liten hemma hos mormor. Igår läste Erika den för Billy när vi var hos mormor. Tyvärr saknas pärmen och sista sidan. Någon som har en son bok eller vet vart man kan hitta?


Rea

Nu är det dags för rea igen. Farligt, farligt!! Jag gick ner på stan en snabbis för att köpa något att dricka på lördag och slank in på polarn o pyret också. Inte bra. Många saker som jag har kollat på tidigare fanns på rean. Två tröjor, ett par leggings och en scarf fick följa med hem. Nu måste jag hålla mig borta tills rean är slut gör annars är risken stor att ytterligare en robottröja får följa med (och kanske lite annat också!)


Promenad

Mycket promenerande har det blivit idag. Först till rusta och city gross, sen hem för att lämna maten, hem till Erika för att lämna hennes mat. Efter det gick vi halvvägs tillbaka igen, närmare bestämt till höglunda för att hälsa på mormor. Spana in nya lyan och få lite mat.
Billy har inte sovit alls på hela dagen trots feber. Nu när vi kom hem skulle vi ta tempen och sen marsch i säng men det gick inte riktigt som planerat. Efter ett hysteriskt utbrott har jag äntligen fått i honom välling och Alvedon. Nu sover han men snyftar fortfarande i sömnen. Jag vet inte hur det är med febern men förhoppningsvis är den borta tills imorgon.


Som sagt...

... Väldigt trött. Billy läser i en bok och säger rosa om den röda traktorn. Nej nästan, säger och ska visa rosa. Titta grisen, den är rosa, en gråsa ris! Hoppsan!


Trööött

Jag blev kvar på stan länge igår. Jag sällskapade emma på jobbet tills det var dags att hämta Billy. Då tog vi ett snabbt varv på Apoteket och sen tillbaka för lite mer sällskapande hos emma. Vi har iallafall hunnit planera lördagens festligheter och en middag igår. Annars blev det nog inte mycket nyttigt sagt.

Efter en stund lämnade vi emma och gick och nötte Linda istället. Vi tog ett varv i alla affärer för att hitta något att ha på oss i helgen, men lyckades som vanligt inte. Några småsaker fick jag med mig, tyvärr kostar ju det pengar också, och många bäckar små som man brukar säga...

Till slut var kom vi hem och väl här lagade vi pommes och lövbiff med bea. Smarrigt!
Emma stannade kvar och tittade på tv en stund. Billy somnade ganska snabbt men vaknade efterrn knapp timme igen och ville definitivt inte somna om. Jag tycker att han känns lite varm men tänker inte mer på det. Efter ytterligare en stund känns han ännu varmare, jackan verkligen känna hur han blir varmare och varmare hela tiden. Så nu har vi sjukstuga igen. Vi har klarat oss ganska länge (drygt en månad) men tydligen är det dags igen.
Somna om gjorde han inte föräns halv tolv ungefär. det har resulterat i att jag, som inte kan sova längre än till sju eftersom det är så ljust då, är ruskigt trött idag. Jag kom ju inte i säng föräns senare ändå. Det finns ju lite man måste hinna med när barnet sover! Därför är det här inlägger lite osammanhängande men jag hoppas ni förstår det hela ungefär. Tack och puss!

Bilden har absolut inget med det är att göra.


Lunch

Ruskigt kallt idag men solen strålar iallafall så jag tar på mig tillåtna och går ner på stan för lunch med emma!


Snabba unge!!

Det räcker tydligen med att titta bort någon minut så hinner Billy lokalisera kakorna och ta för sig. Jag vet ute om jag tycker det är okej att äta kakor innan frukosten!!


Äntligen


Har länge saknat den här kombinationen, men nu äntligen!!

Mina vänner känner mig rätt bra tror jag :)

img_0519 (MMS)

Mina vänner känner mig rätt bra tror jag :)


Hoppsan

Ursäkta dålig mobilbild vill jag börja med att säga. Men, iallafall, det här påslakanet är en av presenterna jag fick av mamma och pappa. Jag önskade mig det så jag skulle kunna använda dem när jag väl får en dubbelsäng igen. Oturligt nog är körsbären olika stora så de matchar ju ändå inte. Typiskt då! Tur att de är fina!!


Härlig kväll

Det blev ett lång, skönt bad. Min cupcake-badbomb luktade ljuvligt och hela kroppen känns avslappnad nu. Jag har dessutom haft lite pedi- och manikyr och smort in hela kroppen med den bästa hudkrämen jag vet. Nu är jag redo för en ny vecka med nya utmaningar.
Nu luktar hela jag supergott och naglarna är fina med nya nagellacket jag fick idag.

Har precis haft lite födelsedagsfika här h...

img_8724 (MMS)

Har precis haft lite födelsedagsfika här hemma och jag har fått fler finfina presenter. Bland annat denna underbaring. Nu blir det bad och hemmaspa för hela slanten!


RSS 2.0