Seeeegt

Kul att det förra inlägget bara blev en rubrik. Det är ju inte allt för kul att behöva skriva samma sak två gånger.
Iallafall, det stod ungefär såhär:
Jag vaknade imorse och kände för att virka, något som jag inte ens vet hur man gör. Därvid rubriken gammal, för det är så jag känner mig. Redo för syjunta med Agda och Siw och resten av tanterna.
Jag gjorde iallafall ett försök men det var alldeles för krångligt så mamma får visa mig imorgon och så får jag göra ett nytt försök då!

Nu till något helt annat. Strax innan Billy skulle sova ikväll började han hosta helt extremt mycket. Han hostade inte alls innan men nu vaknar han hela tiden för att han hostar så mycket och han säger att han har ont i magen. Jag gissar på träningsvärk av allt hostande. Dessutom låter det som att det gör ont i halsen. Funderar på att ge honom lite välling, för att lindra lite i halsen men är rädd att han kommer kräkas upp det, så illa är hostandet.
Nu har han precis fått hostmedicin och ligger i soffan bredvid mig och försöker somna om. Jag hoppas verkligen att det hjälper för det skär i hjärtat varje gång han hostar sådär.


Gammal


Burlesque och pärlplattor

Det blev inte mycket till gemensamt fredagsmys ikväll. Billy var trött och somnade snabbt. Jag fick mysa själv och har gjort det i form av tända ljus, filmen burlesque och pärlat mer snöflingor.
Utöver de på bilden gjorde jag några i silver och guld också men jag gillar de vita bäst.


Fika

Ingen ström hemma=lunch och fika på stan=nöjd unge.


Lite tidigt

Jag har börjat längta riktigt mycket efter jul nu. Dessutom kliar det i pysselfingrarna. Vad är då bättre än lite julpyssel? Ja, det är lite tidigt men det struntar jag i!! Hur mysigt som helst ju. Om någon har tips på pyssel man kan göra med Billy får ni gärna berätta, det får inte ta för lång tid eller vara för krångligt, då tröttnar han bara.


Torsdagsmiddag

Både jag och Billy var trötta idag och inte speciellt hungriga. Därför gjorde vi middag bestående av scones, te och skorpor. Alldeles lagom mycket och mysigt med tända ljus till.


Och...

Tillsammans med de här nya, fina som Erika hade med sig till mig från USA!


Klänning

Min nya fina !


Recycling tubes

Jag hittade en bild på jättesmarta återvinningsrör för ett tag sen och tyckte att "såna skulle jag vilja ha, det borde man ju kunna göra själv". Sagt och gjort. Jag hittade ett rör på jobbet som var alldeles lagom stort, delade det på tre och målade delarna vita. För att få lite färg på dem, försökte jag mig på dekopage (stavning??). Resultatet är ju inte riktigt perfekt, speciellt inte min målade text, men överlag är jag rätt nöjd ändå. Nu kanske jag kan bli lite duktig och faktiskt använda dem också.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_5063708bddf2b313b200090c.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_5063708bddf2b313b200090c.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_5063708bddf2b313b200090c.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_5063708bddf2b313b200090c.jpg" class="image">


Filmkväll

Idag har jag inte fått mycket vettigt gjort. Jag och mamma var på öppen hand på förmiddagen men vi hittade ingenting. Efter det har jag varit hos emma och gjort ingenting i flera timmar. Runt sju började vi vara hungriga och åkte och handlade lite ost, kex, baugetter, salami och röror och hyrde film. Vi hann med att titta på både projekt x och dark shadows.

Jag hoppas på en mer produktiv dag imorgon. Då ska jag försöka måla lite, städa och förhoppningsvis pussla och ha lite hemmaspa också!


Fika och hej då!

Igår kväll lyckades vi samla ihop i stort sett alla tjejer + Dennis och för att träffas och äta och dricka på Fika. En slags hejdå middag för Annalie som flyttar till Brighton idag! (Jag tycker hon är stört modig som gör det helt själv!!) mycket skratt, prat och minnen blev det. Och självklart massa mat (paltkoma!!) och en hel del cider, öl, vin och drinkar slank ner. Jag tycket det blev väldigt lyckat, och vi borde försöka göra det oftare, definitivt!

Tyvärr har jag inte en enda bild från kvällen.


Tröött!!

Jag blir så trött på blogg.se appen. Det ska ju självklart vara en text med till förra inlägget.
Jag orkar inte skriva om allt med det står lite om att jag fick ledigt från jobbet idag så vi började med att gå till Ica maxi och handla. Billy bet sig i läppen och blödde massor. Vi fortsatte ner på stan och köpte vinteroverall, pärlor och ett munspel.

Vi ätit mat med Emma som sällskap, rotsaker i ugn, schnitzel och bearnaisesås. Nu är Annalie här också, vi sitter framför tv:n, diskuterar hur gamla vi börjar bli och vad vi ska hinna med innan vi blir äldre.
Även om jag verkligen inte gillar höst och vinter så är det ju lite mysigt med levande ljus!


Shopping


Okej

Jag känner mig helt okej snygg efter jobbet. Då kan man matcha hur son helst!


God natt!

Nu ska jag somna till ljudet av regnet som öser ner ute (och Billys snarkningar). Mysigt! God natt .V


Spindlar

Jag måste tyvärr erkänna att jag har lyckats överföra min spindel- (och andra småkryp) fobi till Billy. Inte så bra. Men lyckligtvis verkar det som att jag ha botat honom också.
Idag när vi klev av cykeln hemma satt det en stor äcklig spindel på husväggen. Jag pekade på den och Billy blev intresserad utan att bli rädd. Efter en liten stund sträckte han fram fingret och, citat, "killade spindeln". Att spindeln ramlade ner och försvann, möjligen mosades, är inget vi behöver prata mer om!


Full rulle

Igår hade vi besök av Marre, Lina, Elvin, Linnea, Lewis och Lydia. Vi åt salladslunch och fikade. Det blir ju inte så ofta nu för tiden så det var kul.
Jag och Linnea bestämde oss också för att försöka få till middag på fika på fredag, jag längtar redan nu. Såå gott ju!

Inte en enda bild tog jag igår tyvärr.


Pärlor

Jag och Billy tog en promenad ner till Emma på BR idag. Där köpte vi pärlor och pärlplattor och dem har jag roat mig med hela kvällen. Det blev försök till cupcakes och pimpning av hörlurarna. Någon som vet vad man ska ha mellan plattan och strykjärnet när man stryker pärlplattan förresten?


Till förra

Bilden skulle ju också vara med!!


Frukost

Vi tog lite sovmorgon idag, ända till klockan åtta. Då gick Billy upp och lekte och jag låg kvar i sängen en timme till. Nu har vi precis ätit frukost, scones och te, och ska börja fundera på vad vi ska göra med resten av dagen.
Det var tänkt att Marre och Leo skulle komma hit och äta lunch men Billys hosta blir bara värre och värre så vi sköt upp det till en annan dag.


Pyssel

Lite pyssel lyckades jag få till. En burk till köket blev lite finare, ett fotoalbum
Kläddes med fint papper och min nyckelknippa pimpades.
Dessutom har jag sorterat kort och satt in i album (påbörjat iallafall).
Det kliar fortfarande i fingrarna så vi får se om jag kan hitta på något ner tills imorgon, pärla något kanske?


Söta killar

Lite skillnad i storlek på de här två grabbarna!


Lördagsmys

För att förtränga det faktum att Annalies avskedsfest är ikväll och jag inte kan vara med har Billy och jag myst med tända ljus, nötter och ice age 3. Nu har Billy somnat och jag funderar på hur jag ska roa mig resten av kvällen. Är pysselsugen men kretiviteten flödar inte riktigt.


Bakdag

Jag har kommit fram till att det är för att jag längtar så mycket till julen som jag vill baka så mycket för tillfället. Idag hoppas jag dock att det har fått ett slut, för jag har knappt gjort annat än att baka idag. Vaniljbullar, kanelbullar, chokladbiskvier och en tryffelkaka. Så om någon är sugen på något sött så är ni mer än välkomna hit!

Förutom att baka har jag hunnit med att bära ner massa saker i förrådet, sätta upp lite ljuslyktor och krokar och rensa Billys garderob. Till min förvåning upptäckte jag att han behöver nya byxor. Han har nog inte behövt kläder sen han föddes, jag har nästan alltid köpt för att det är kul. Men tydligen har hans ben växt på sistone. Men det blir nog inga större problem att fylla ut lådan igen!


Vinterskor

Billys vinterskor kom med posten idag. De är alldeles lagom för stora så det blir inga problem att få ber en raggsocka i dem om det skulle behövas. Jag är nöjd och Billy gillar dem. Kan inte bli bättre!


Premiär

Himla mycket premiärande idag. Billy premiäranvände sina uggs till affären. Såå söta men lite stora ännu.
Jag stekte pannkakor till middag och premiärvände dem i luften. Jag blev riktigt duktig i slutet och det var mycket roligare att stå och steka på det sättet!
Dessutom premiärsover Billy i sin säng och han verkar gilla den. Tur det!


Nya sängen

Nu är Billys nya säng äntligen färdigmålad, ihopbyggd och bäddad. Jag är såå nöjd, men det kändes nästan lite sorgligt att skruva ner spjälsängen. Ännu ett tydligt bevis på hur stor han börjar bli, min plutt <3


Circus

Vi har spenderat kvällen på circus brazil Jack med emma. Mycket trevligt. Billy var nog mest fascinerad av orkestern, och speciellt trumpeten. Tjejerna som stod på varandras huvuden var ganska roliga också. Roligast av allt var iallafall att rida på minihästen i pausen. Efter det var ingenting lika roligt längre.


Dille

Jag har tydligen fått lite dille på att baka just nu. Det brukar ju gå lite i perioder och just nu är det tydligen en sån period. Idag blev det chokladbollar, barnsligt gott. En av få "kakor" som jag bakar själv och faktiskt äter. Jag är oftast inte så förtjust i kakor och bakverk, som tur är kanske!

Har jag förresten berättat att nu har även jag begåvats med en platt-tv. Kanske den sista i Sverige men men ;)


Maränger

Jag fick för mig att baka lite, så sagt och gjort. Maränger fick det bli. Jag testade en av mina nya spritsar men det blev inte helt bra. Jag tror att smeten hade behövt vara lite stelare för att resultatet skulle bli rätt. Men förhoppningsvis smakar de bättre än de ser ut.


Bakning

Nu har jag packat upp allt som jag köpte igår. Det mesta har hittat rätt platser, nya gardinerna sitter uppe, lamporna hänger i taket och Billys leksaker ligger överallt. Vissa saker måste jag fortfarande hitta platser till men det kommer nog snart.
I övrigt har vi bakat idag, bröd i mängder. Ostbröd, frallor och mormors limpa. Så nu är frysen full. Jag försökte städa lite också men gav upp ganska snabbt. Så fort jag plockade upp en sak slängde Billy ner minst två saker på golvet. Så det ser tyvärr fortfarande ut som skit men det löser sig förhoppningsvis i veckan.


Ullareeed

Det blev en alldeles utmärkt dag i Ullared idag. Lite stressigt eftersom ingen ville/orkade gå lika länge som mig men jag fick med mig mycket hem ändå. En del väldigt bra och nödvändiga saker, och en del mindre nödvändiga också. Budgeten överskreds självklart också, men vad gör det om hundra år?!

När jag kom hem möttes jag av ballonger. Hela köket och badrummet var fulla. Ca 1400 ballonger fick jag reda på att det var. Lite dålig tajming eftersom Billy verkligen skulle behövt sova när vi kom hem, men det fick vänta. Alla ballonger skulle smällas, dels för att det inte ska stinka gummi i hela lägenheten imorgon, och dels för att jag inte vill att varken jag eller Billy ska kvävas i sömnen.
Tre påsar skräp blev det och antagligen kommer jag kunna hitta ballongrester fram tills jag flyttar ungefär.
Payback's à bitch, har jag hört!


RSS 2.0