Julstämning

Har haft en mysdag med Billy. När han hämtades av sin pappa gjorde jag mig i ordning och traskade ner till qvarnen för julbord med jobbet. Och vad möts jag av på vägen? Jo, de har äntligen tänt julbelysningen på stan. Det är svårt att få magin på bild tyvärr.
Julbordet var iallafall hur gott som helst, jag behöver nog inte äta på en vecka framöver ungefär. Väldigt trevlig kväll, tack för det!


Sovdags

När jag vaknade imorse var jag själv i sängen. Billy brukar komma in och lägga sig någongång under natten/morgonen. Det blir senare och senare så jag blev inte jätteförvånad. Det blev jag däremot när jag upptäcker att hans säng också är tom. Tydligen har han gått upp någongång och lagt sig i soffan för att sova vidare. Det var nåt nytt!

Nu är det sovdags igen. Eftersom Billy inte är hemma i helgen, vi redan är redo för advent och det har faktiskt snöat idag, tyckte jag att det var dags att ta fram boken med julsagor. Den är från när jag var liten så att läsa sagorna för Billy nu är supermysigt. Jag känner mig nästan liten på nytt.


Wiiie

Bra dag=glad tjej!


Nu är vi redo

En vecka kvar till första advent och vi är redo. Storstädningen är gjord, pepparkakorna och lussebullarna är bakade och julgardiner, stjärnor och ljusstakar är framme. Underbart!
Förutom det har vi bjudit Emma på lasagne, bilder på allt:


God natt

Efter mysig kväll med min skruttis bestående av god mat (som han faktiskt åt), fredagsmys och Micke och Molle, och därefter lite film och plugg för mig själv säger jag nu god natt! Jag ser fram emot en ledig dag imorgon, speciellt eftersom vi tänkte baka lussekatter, som jag har längtat!


Spagetti

Jag brukar alltid duscha och tvätta håret efter att Billy har somnat. Tyvärr har han haft så svårt att somna på senaste tiden, vissa dagar har han inte somnat förrens halv tio. Eftersom det inte är någon höjdare att gå och lägga sig med blött hår valde jag att duscha innan det var dags att börja försöka få honom att sova. När jag kommer ut ur duschen tittar Billy konstigt på mig och säger "spagetti". Han tycker alltså att mitt blöta hår ser ut som spagetti. Hmm, vet inte riktigt vad jag ska tycka om det..

Idag fick jag förresten kasta ett par av hans byxor, de äldsta han fortfarande kunde ha. Storlek 74!! Man bara måste älska byxor med tjocka muddar, de funkar hur länge som helst. Nu var de dock så utslitna på knäna så de höll på att gå sönder så nu var det dags att byta ut dem.


Pepparkakor

Vi kom hem skapligt från jobb och dagis idag så vi passade på att göra pepparkaksdegen inför helgen. Självklart lyssnade vi på julmusik också. Jösses, blir det aldrig första advent?!
I helgen har vi iallafall tänkt att baka ut degen (om det finns något kvar) och göra lussekatter. Har någon lust att sällskapa är det bara att säga till!


Trött tjej!

Som vanligt när jag umgås med mina underbara blir helgen jätterolig. Tyvärr har det blivit alldeles för lite sömn. När klockan ringde vid fem imorse kände jag mig mer död än levande. Nu sitter jag på bussen och hoppas att dagen går superfort, dels för att när jag jobbat färdigt är det dags att hämta hem min trollunge och dels för att jag ska få gå och lägga mig igen!


Kuul

Det blev en rolig spelkväll ikväll. Jag, wärner, ekhage, barret, Dennis och dansken (och justin på ett hörn) har skrattat hur mycket som helst. Fler såna kvällar tack!


Julpyssel

Vi har fortsatt med att öka julfeelingen idag. Till frukost åt vi mackor med den griljerade skinkan, hemgjorda köttbullar (som vi stekte igår) och gräddat, fattades bara tomtegröten.
Sen har vi målat våra hjärtan som vi bakade v trolldeg för ett tag sen. Kommer bli så fint att hänga i granen! Och Billy tyckte det var hur kul som helst att få kladda. Och kladda gjorde han, massa på sig själv, på bordet, på stolen och lite grann där det faktiskt skulle vara också.


Julfeeling

Idag tog jag med mig Billy och Erika på promenad till rusta för att titta på julsaker. Jag lyckades avhålla mig från att köpa något men vi fortsatte till Ica för att handla mat och då kunde jag inte hålla mig längre. En liten flaska julmust och ett paket griljerad skinka fick följa med hem.
Jag dricker ju vanligtvis inte läsk, så kanske just därför är det så himla gott med julmust men den får mig att längta efter lussekatter. Hur gott skulle det inte vara med en färsk lussekatt att äta till musten?

Billy fick en pudelballong på Ica så han var glad han också.


Rea

Någon som är sugen på en unge? För min är rätt billig för tillfället. Världens jobbigaste kan själv, göra själv period just nu. Just den delen kan vara ganska gullig, det värsta med det hela är att allt jag gör, vad det än är, är fel.
Igår tog det en halvtimme att komma iväg från dagis, idag var det nog närmare 45 minuter. Utan hjälp av en fröken med påklädningen hade vi nog fortfarande varit kvar.
Extra jobbigt blir det ju när vi har bråttom, saker att göra etc. Då är inte mitt tålamod på topp och eftersom vi har ungefär lika starka viljor båda två brukar vi kunna bli riktigt osams. Tur att det är svårt att vara arg på honom länge iallafall!


Monopol

Den lediga fredagen igår spenderades mes lite plock hemma, lite fix med mig själv, en stund med mamma, en snabbis på stan och till sist hos Emma. Emily sov på soffan när vi andra (jag, Emma och Carro) spelade monopol med varsitt glas vin. Efter det hade vi högläsning med roliga historier och sen cyklade jag hem.

Carro fixade pincurls till mig också, återkommer med resultat om det blev bra!


Världens gulligaste!

Imorse låg Billy i min säng och spelade pusselspel på min telefon innan vi gick upp.
Billy: vad är det?
Jag: en cykel
Billy: bicycle (stavning?!)
Jag: jaa (förvånat) Vad duktig du är. Vet du vad det heter på engelska till och med?!
Billy: twinkle twinkle little star (fortsätter hela sången)
Jag: Jag älskar dig
Billy: jag också älskar mig.

Egenkär är han ju iallafall ;)


RSS 2.0