Trött?!

Tydligen var jag trött idag för jag tog på mig olika skor när jag skulle hämta Billy idag och märkte det inte ens förrän jag skulle få från dagis.


Joooobb

Sista jobbdagen för veckan. Imorgon är det skola och på fredag en kort ardex-utbildning och sen är det helg på riktigt.

Just för tillfället sitter jag i bilen och är på väg mot stenkulla där jag och Linda ska fixa till en skåplucka i ett kök, den blir det lunch och efter det vet jag inte riktigt, men något blir det väl.


Höstdepp

Jag tror det är därför det är så dålig uppdatering just nu. Höstdeppen har slagit till och jag har tappat motivationen för allt. Känns som att varje dag är precis likadana, gå upp mitt i natten och göra oss iordning för jobb/dagis. Jobba hela dagen och sen hämta på dagis och gå hem och bråka (för Billy är inne i värsta trotsåldern just nu, allt är fel oavsett hur vi gör) och laga mat, för att sen kämpa i upp till två och en halv timme för att han ska somna. Efter det har jag tur om jag orkar städa, diska, plugga, duscha och såna där andra nödvändigheter.
Känns inte så kul att skriva om. Egentligen trivs jag rätt bra, förutom bråkdelen men den går ju förhoppningsvis över snart, men just på hösten när det alltid är mörkt och kallt och ofta regnigt känns allt så hopplöst och onödigt bara.
Nej, nu ska jag sluta klaga och gå upp och göra lite frukost istället, för idag ska vi åka ut till Linnea Be med familj och umgås så det går åt lite energi!


Kul helg

Discobowling, mikes och bugg på fredagskvällen och rohdos, ölspel och McEvans igår, rolig helg helt enkelt. Tack alla fina !


Hej trotsbarn!!

Det märks att Billy inte har varit på dagis och att vi har varit inne alldeles för mycket senaste tiden. Han är världens trotsigaste och stundvis grinigaste. Tur att sista penicillinkuren är imorgon bitti så han kan gå till dagis.

Nu sover han äntligen efter säkert en halvtimmes skrik, som började för att han inte fick mer tandkräm, och övergick till att inte ta av morgonrocken, inte ha blöja, inte ha pyjamas, inte ha napp, ha pyjamas, ta nappen själv, inte ligga i sängen osv osv. Till slut blev det blöja, pyjamas, napp, utan morgonrock men i soffan.


Bilder

Som vanligt segar appen så jag testar att göra två inlägg, ett med texten och ett med bilderna.
Först Billy på cykeln
Leo och Billy diskar tillsammans
Sociala killar i varsin ände på soffan, en med iPad och den andra med iPhone
Kramas hejdå
Billys senaste krigsskador


Bulldate

Imorse fick jag ett meddelande från Marre. Hon och Leo bjöd in mig och Billy till lite bullbak hemma hos henne. Vi som knappt sett människor på evigheter nappade direkt. Vi gjorde oss iordning och Billy tog trehjulingen och jag gick till stenkulla.
Jag tänkte inte på att ta hjälmen till Billy eftersom han brukar cykla runt på den inne också, och konstigt nog sa inte han heller något. Han brukar annars vara väldigt noggrann med just hjälm.
En vurpa blev det, så lite skrap på näsan och i pannan men annars gick det bra.

Det blev mest Marre som bakade, men bullar blev det iallafall. Dessutom fick vi lunch, pasta och baconsås. En lyckad bakdate helt enkelt.


God natt

Ytterligare en hemmadag. Två dagar till med penicillin så kan vi kanske börja leva på riktigt igen.
På förmiddagen gjorde vi trolldeg, och bakade och grejade. Några fina hjärtan sparade vi till sist och de ska vi så småningom måla och göra julgransdekorationer av. Det blir nog finfint.
På kvällen fick vi sällskap i form av Erika, så skönt att faktiskt träffa och prata med någon. Vi hade myskväll med resten av bacon- och lökmuffinsen, lite cashewnötter, lejonkungen, och när Billy hade somnat, save the last dance.

Nu är det sovdags för mig också, god natt!


Segdag

Usch, jag är så trött på att bara vara hemma, Billy tycker nog likadant. Så idag trotsade vi öroninflammationen och gick till lekparken en stund. Det var ju så fint väder så man måste ju passa på att få lite luft de få dagar det inte regnar .
I övrigt har vi inte fått mycket gjort. Jag har så svårt att ta tag i något trots att jag har hur mycket som helst att göra egentligen. Inte ens en riktig middag blev det. Billy äter så dåligt just nu och jag hade inte riktigt någon aptit så det blev varma mackor med salami och ädelost. Gott det också, iofs.


Förklaring

Den dåliga dagen igår har nog en förklaring.
Det dåliga fortsatte hemma imorse och när jag lämnade av honom på dagis var han jätteledsen.
En dryg timme senare ringer de från dagis, och jag får hjärtklappning och förväntar mig som alltid det värsta. Som tur var hade han inte ramlat och slagit ihjäl sig, men Eva berättade att han inte hade slutat gråta sen jag gick och de kände inte igen honom.
Så jag fick åka och hämta honom och ringa till Bvc igen. I fredags fick han ju inte komma eftersom han inte hade feber längre men nu lyckades jag tvinga till mig en tid, så efter mycket om och men träffade vi en läkare runt klockan tolv.
Billy skötte sig bra, och hon fick lyssna på hjärta och lungor och titta i öronen utan problem. När hon skulle titta i halsen knep han dock ihop munnen precis som Lotta på bråkmakargatan .
Läkaren konstaterade iallafall att han har öroninflammation så nu får han penicillin och blir förhoppningsvis bra snart.
Stackars liten.


Dagisfoto

Igår och idag har set varit fotografering på dagis. Gruppbilden togs ute igår, älskar att den är tagen ute. Förra årets bild ser så himla mysig ut med alla höstfärger så jag hoppas att årets blir lika fin.

Porträttbilden togs idag. Förra året var jag så glad för att Billy inte hade ett enda sår eller märke i ansiktet. Fram tills strax innan vi gick till dagis vill säga. Då stod han på toaletten och ramlade med huvudet före ner i badkaret vilket resulterade i en stor röd bula i pannan.
I år blev det inte heller någon sårfri bild. Igår ramlade han nämligen ner från rutschkanan och slog i hakan. Han matchade det med att måla rosa läppglans runt hela munnen imorse. Det hoppas jag dock att jag lyckades tvätta bort tillräckligt mycket av så det inte syns.

Vi får helt enkelt göra ett nytt försök med fotograferingen nästa år. Eller så kan man ju tydligen välja att retuschera bort sånt. Hur stört är inte det?? Vilka ideal sätter vi om vi visar så små barn att de inte duger som de är?
Jag ska inte starta en debatt om det men jag tycker det är helt sjukt .

Surisbilly, inte ens plåster hjälper:


Dålig dag

Vi har inte haft någon bra dag här hemma idag. Morgonen gick bra, men när jag skulle hämta Billy från dagis började allt gå fel. Han skulle inte med hem, han skulle inte ha regnbyxor på sig, han skulle inte sitta på cykeln, han skulle inte ha mössan, han skulle inte ha hjälmen osv osv. En stunds lek i lövhögen utanför dagis gjorde allt bättre en liten stund men det gick över snabbt.
Väl hemma har det fortsatt likadant och jag känner mig redo att ge upp snart.
Vi har precis ätit mat och nu badar Billy så snart är det dags för sängen. Bara jag lyckas övertala honom om att somna (för det ville han absolut inte göra igår) så kanske jag klarar av den här dagen också.

Bilder från den bra stunden på dagen:

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_50744d30ddf2b31c83000676.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_50744d30ddf2b31c83000676.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_50744d329606ee58ca9a2af3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_50744d329606ee58ca9a2af3.jpg" class="image">


Läser bok

Jag sitter i soffan och pluggar och Billy sitter bredvid och läser en bok. Bilar och traktorer och annat som rullar av Richard Scary. Gissa om den är rolig! Så rolig att vi inte kan läsa sen tillsammans, han vill läsa själv.


Biotajm

Hela eftermiddagen spenderades i svalsta med mat och fika. Nu är jag hos emma, vi har precis spelat monopol, som jag vann såklart, och ska nu gå till bion. Hypnotisören har vi tänkt se, det blir nog bra.


Kalas

Nu är jag redo för kalas för mamma, Frida och Albin. Mucho nice!


Sådärja

Drygt en halvmil avklarad. Nu frukost, lingongrova, kalkon, ost och paprika med ett glas mjölk till.
Sen städa!


God morgon

Att somna tidigt innebär oftast att vakna tidigt. Jag somnade runt tolv igår och vaknade strax innan sju idag, lite för tidigt för min smak. Nu kommer jag antagligen vara jättetrött ikväll också men än så länge har jag ju inga planer så det kanske inte gör något. Nu ska jag gå upp ut sängen och klä på mig och sen starta dagen med en promenad tror jag minsann.


Muffins

Emma gjorde mig sällskap hemma igår kväll. Vi skypade med Annalie, tittade på en film som jag somnade till och åt mat tillsammans .

Vi gjorde muffins med bacon, lök och ost som vi åt med crème fraîche. De blev hur goda som helst, så det kommer jag nog göra fler gånger. Och det funkar ju hur bra som helst att frysa in också, helt strålande!


Och så tar vi det igen...

Ytterligare ett inlägg utan text. Det verkar vara väldigt svårt att få till det med både text och bild men vad gör man?

Till bilderna ska det stå att vi hade byggt färdigt ställningarna och jag hade kommit hem. Der var tungt och slitsamt men samtidigt ganska roligt när man väl kom in i det. Jag hjälpte inte till att bygga på det övre våningarna utan bar mest fram och langade upp spiror och grejer. MEN, jag lyckades trotsa min höjdrädsla och iallafall klättra upp på högsta bomlaget och stå där. Hjärtat slog ganska hårt och snabbt då kan jag säga, 6meter (vi slapp bygga ett bomlag till, skulle ju ha varit 9meter), upp i luften på en svajig ställning som inte är förankrad i något och som är byggd av några som gör det för första gången, det är rätt läskigt. Men som sagt, jag vågade och ger mig själv en klapp på axeln för det.

När jag kom hem var jag frusen och hade ont i ryggen så jag tog ett härligt skumbad.

Ja ungefär så stod det.


Sovdags

Eftersom jag är helt jättetrött (och redan har sovit en stund i soffan) ska jag nu krypa ner i sängen. Jag kan riktigt höra hur kudden skriker efter mig. Därför kommer en update imorgon ustöller. Trevlig helg och god natt!


Färdigt


Frukost

Frukost för att klara dagen, macka med ost, kalkon och gurka och juice till det. Nu återstår att se om jag kommer upp på 9meters höjd på en ranglig ställning eller inte!


Stackars liten

Billys feber är äntligen i stort sett borta idag. Jag tyckte inte att han skulle gå till dagis ändå så han har varit hos sin pappa så jag kunde gå till skolan. När jag hade hämtat honom och vi kom hem började han klaga på att han hade ont i vänster öra. Nu är jag orolig att han har öroninflammation, stackarn.
Det känns jobbigt att inte kunna gå med honom till BVC imorgon men hela klassen ska åka till Eskilstuna imorgon och bygga ställningar och det blir inga fler chanser på det Å jag har inget val. Han får gå med sin pappa istället. Hoppas bara han får bli frisk snart mitt lilla hjärta.


Kanelbullens dag

4:e oktober betyder kanelbullens dag och trots att det inte var länge sen jag bakade bullar, och hela frysen fortfarande kryllar av dem, bakade jag några till idag. Såg ett recept på blogg.ses framsida son såg så roligt ut så jag kunde inte låta bli. Kanelbullar gräddade i våffeljärn. Tyvärr blev mina bullar väldigt fula för jag blev väldigt stressad, klockan gick alldeles för fort, Billy var trött och grinig och började klaga på ont i örat.
Trots det fula utseendet smakade de precis som vanligt, bara lite krispigare. De får bra betyg av mig. Degen räckte till lite daimbullar också, de har jag inte hunnit smaka så resultatet på dem får komma en annan dag.


Baka, baka liten kaka

Idag är det inte jag som har bakat, utan Billy. Han har precis badat med massa skum. Av skummet bakade han gula tårtor, jordbubbstårtor, jordgubbskakor, svarta tårtor, cheescake och bullar. Mums !


Jaha

Nu syns visst bilderna ändå, jaja nu får det vara dubbelt upp!


Typiskt!!

Upptäckte nu att bilderna till förra inlägget inte syns. Jag får försöka igen.


Födelsedagspresent

Någonting har vi gjort idag faktiskt. Mamma fyllde år för en vecka sen och som vanligt med mammor önskar de sig ingenting, vilket gör att det är hur svårt som helst att hitta en bra present. Men till slut kom hon fram till att hon skulle vilja slipp baka tills på lördag när vi ska fira henne så det tänkte jag att jag skulle kunna göra. Det är ju en början på en present iallafall.
Chokladbiskvier önskade hon så såna har jag gjort. Jag har också gjort sockerdrömmar, kolakakor och skurna chokladkakor. Jag tänkte försök mig på cupcakes också men de gör jag inte förräns på fredag (om jag hinner).

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_506b5a519606ee5e8e3d4a16.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2475873/images/2012/pic_506b5a53ddf2b330c0000a9c.jpg" class="image">


Plutten

Billy har fortfarande feber. Den var nästan borta imorse men nu på kvällen hade han lika hög feber som förut. Det är jobbigt för det är inte likt honom. Han brukar vara sjuk en, max två dagar så att han fortfarande är lika dålig efter tre dagar känns inte helt bra. Idag har hann knappt ätit heller. Han åt inte ens glassen han fick. Jag fick i honom lite välling, men eftersom han fick den i en mugg och inte i flaska trodde han att det var te, trots att han smakade på det, och ville inte dricka upp. När jag försökte förklara att det faktiskt var välling i muggen blev han ledsen och höll inte alls med.
Dessutom börjar vi båda vara ganska less på att sitta inne och göra ingenting. Imorgon måste jag dock ner på stab en snabbis, lite frisk luft blir skönt för oss båda.


Sjukis

Billys hosta har blivit lite bättre nu, men tyvärr har han fått feber istället. Nästan hela dagen idag (förutom lite tvättande och matlagande) har spenderats i soffan. Billy har varit ovanligt lugn och seg för att vara honom, så han har tittat på film och jag har, i riktig pensionärsanda, virkat.
Mamma har förklarat hur man gör och det går faktiskt framåt. Mössan jag hade tänkt göra från början får vänta lite, den var lite för svår att börja med så nu fick det bli något lite enklare. Nu återstår bara att se om jag gör färdigt eller inte, jag är ganska bra på att tröttna på saker när det tar för lång tid.


RSS 2.0